X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Moldova speră să finalizeze în martie 2013 negocierile privind semnarea Acordului de asociere cu UE

4 feb. 2013,, 12:28   Economie
3376 0
Foto : tribuna.md
Republica Moldova speră să finalizeze în martie 2013 negocierile privind semnarea Acordului de asociere cu Uniunea Europeană, astfel încît să fie pregătită pentru semnarea documentului în cadrul summitului Parteneriatului Estic de la Vilnius. Declaraţia a fost făcută de premierul moldovean Vladimir Filat în cadrul unei discuţii telefonice cu preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso.

În cadrul convorbirii, cei doi oficiali au discutat aspecte ce ţin de integrarea europeană a Republicii Moldova, apreciind progresele înregistrate în procesul de negocieri pe marginea Acordului de asociere şi a Acordului privind liberalizarea regimului de vize. În context, s-a făcut referinţă şi la recenta rundă de negocieri ce a avut loc la Chişinău. Vladimir Filat a subliniat că integrarea europeană este o prioritate absolută a Republicii Moldova şi că din acest punct de vedere amplul proces de reforme demarate anterior trebuie continuat, deoarece în final vor avea de beneficiat cetăţenii.

Premierul a declarat că cetăţenii Moldovei sînt cetăţeni europeni şi ei trebuie să se bucure de toate drepturile şi libertăţile europene. “Pentru noi, acesta este un principiu important, pe care îl urmăm în activitatea de zi cu zi”, a menţionat Filat. Şeful Executivului de la Chişinău s-a referit şi la procesul de reintegrare a ţării, amintind în context despre preconizata rundă de negocieri de la Lvov (Ucraina), în cadrul căreia va avea o întrevedere cu liderul de la Tiraspol, Evgheni Şevciuk.

La rîndul său, Jose Manuel Barroso a subliniat că se află încă sub impresia vizitei pe care a întreprins-o la finele anului trecut în Moldova, menţionînd că are cele mai plăcute amintiri. Preşedintele Comisiei Europene a spus că apreciază eforturile depuse de Moldova pe calea integrării europene şi a felicitat ţara noastră pentru reuşitele înregistrate pînă în prezent. Oficialul European a încurajat autorităţile de la Chişinău să dea dovadă şi în continuare de aceeaşi abordare pentru a atinge obiectivele propuse şi a menţionat că atît Comisia Europeană, cît şi el personal, vor susţine în continuare Moldova în procesul de implementare a reformelor, de reîntregire a ţării şi de integrare în Uniunea Europeană.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?