X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Autoritățile publice locale din țară urmează cursuri pentru întocmirea listelor electorale

3 feb. 2013,, 11:00   Societate
3362 1
Foto: cec.md
Începînd cu 28 ianuarie și pînă pe 12 februarie curent, Comisia Electorală Centrală organizează seminare pentru responsabilii de întocmire a listelor electorale din cadrul autorităților publice locale. Autorităţile administraţiei publice locale precizează listele electorale la domiciliul alegătorilor şi prezintă informaţia CEC, anual, în perioada ‒ 1 ianuarie și 1 martie, informează NOI.md.

În cadrul seminarelor, echipe mobile ale CEC se deplasează în fiecare raion pentru a oferi suport pe anumite subiecte precum: procedura de actualizare a listelor electorale, securitatea datelor cu caracter personal, detectarea erorilor din listele electorale, transmiterea listelor în termen Comisiei Electorale Centrale.

Îmbunătăţirea calităţii listelor electorale este impusă de necesitatea implementării sistemului informaţional unic integrat de evidenţă a alegătorilor „Registrul de stat al alegătorilor”, destinat colectării, stocării, actualizării şi analizei informaţiei referitoare la cetăţeni. Conform preconizărilor, Registrul urmează a fi pus în aplicare începînd cu anul 2015.

Seminarele sînt desfășurate cu susținerea Fundației Internaționale pentru Sisteme Internaționale în Moldova (IFES/Moldova) și Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID/Moldova).
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?