TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

În Moldova va fi înăsprit controlul asupra conţinutului de nitraţi în producţia vegetală

Foto: kerch.fm
În Republica Moldova va fi înăsprit controlul asupra conţinutului de nitraţi în produsele alimentare de origine vegetală. Potrivit informaţiei acordate NOI.md de surse din cadrul Ministerului Agriculturii şi Industriei Alimentare, o hotărîre în acest sens a fost aprobată de Guvern şi are ca scop ajustarea standardelor naţionale din domeniu la cele europene.

În conformiate cu normele UE, în Moldova urmează să fie stabilit nivelul maximal permis de nitraţi în producţia de origine vegetală, precum şi modalitatea de prelevare a probelor producţiei direct în cîmp sau în locurile de comercializare. Documentul conţine criteriile de evaluare a corespunderii loturilor respective, metodele de analiză de laborator pentru stabilirea conţinutului de nitraţi în producţia de origine vegetală. Totodată, este prevăzută răspunderea persoanelor implicate în procesul de prelevare şi efectuare a analizelor de laborator.

Potrivit viceministrului Agriculturii şi Industriei Alimentare, Dumitru Godoroja, implementarea acestui document va reduce riscurile legate de comercializarea producţiei necalitative şi va asigura protecţia sănătăţii populaţiei.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load