X 
Transnistria stiri: 1449
Preşedintele stiri: 4074

Başcanul Găgăuziei a prezentat APG noua componenţă a Executivului

26 ian. 2013,, 08:30   Politică
4412 0
Foto: tribuna.md
Başcanul Găgăuziei, Mihail Formuzal, a prezentat spre aprobare Adunării Populare noua componenţă a Executivului autonomiei.

Agenţia "INFOTAG" transmite cu referire la gagauzinfo.md că "prima linie" de conducători, practic, nu s-a modificat. Formuzal insistă să rămînă în funcţii prim-vice-başcanul Valerie Ianioglo, precum şi vicebaşcanul pe probleme sociale, Nicolai Stoianov, precum şi Vitalie Kiurkciu, şeful Direcţiei de Dezvoltare Economică ‒ în funcţia de vicebaşcan. Şefei Direcţiei Învăţămînt, Vera Balova, i-a fost propusă ridicarea statutului pînă la cel de vicebaşcan.

Totodată, s-au operat schimbări în lista şefilor administraţiilor raionale din Găgăuzia. Dintre conducătorii în exerciţiu, Formuzal doreşte să-l vadă în acest post doar pe şeful administraţiei raionale Ceadîr-Lunga, Serghei Buzagi. În locul şefului administraţiei raionale Comrat, Vitali Aladov, se propune candidatura ex-consilierului Consiliului Municipal din Partidul Liberal Democrat, Ivan Sarî, iar la şefia raionului Vulcăneşti - Ivan Creţu.

Colonelul de poliţiei, Serghei Suhodol, a fost propus pentru şefia Direcţiei de Interne, iar Anatoli Cara – pentru funcţia de şef al Direcţiei pentru Tineret şi Sport.

În plus, în Executiv se instituie o direcţie nouă - Direcţia Relaţii Externe şi Administraţie publică locală, care urmează să fie condusă de către primarul de Beşghioz, Nicolai Gotişan. Candidatul la şefia Direcţiei Principale de Justiţie nu a fost propus deocamdată.

Prin noul regulament, başcanul propune o componenţă optimă a Executivului, în viziunea sa, iar Adunarea Populară a Găgăuziei îl aprobă în funcţie pe fiecare şef de direcţie, personal. Se aşteaptă ca deputaţii găgăuzi să ia în dezbatere chestiunea privind aprobarea noii componenţe a Executivului pe data de 6 februarie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?