X 
Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Juriştii vor lupta pînă la capăt împotriva vaccinării obligatorii

24 ian. 2013,, 09:00   Societate
3673 0
Foto: interakt.md
După ce Curtea Constituţională a decis că vaccinarea obligatorie a copiilor de vîrstă preşcolară şi şcolară nu contravine Constituţiei, juriştii care au susţinut sesizarea avocatului parlamentar, Anatol Munteanu, intenţionează să se adreseze la CEDO.

„Vom merge pînă la capăt. Decizia CC încă nu înseamnă că nu putem modifica legea. Vom cere repetat partidelor parlamentare să modifice Legea privind controlul sănătăţii publice, pentru a soluţiona această problemă în Parlament. Concomitent, ne vom adresa la CEDO”, a comunicat pentru NOI.md juristul Mişcprii Juriştilor Ortodocşi, Elena Bîtcă.

Potrivit sursei citate, în cazul aplicării unor vaccinuri necalitative la răspundere trebuie trase companiile producătoare şi importatoare, însă pentru aceasta sînt necesare dovezi. „Este pratic imposibil de demonstrat ceva, deoarece în Moldova nu există un centru, unde pot fi efectuate expertize precise. Se primeşte că copiii sînt impuşi să se vaccineze, însă în cazul unor complicaţii nimeni nu va fi tras la răspundere”, a menţionat Bîtcă.

Amintim că, avocatul parlamentar Anatol Munteanu a sesizat CC privind constituţionalitatea obligativităţii vaccinării copiilor înainte de a merge la grădiniţă sau şcoală. Juriştii consideră această prevedere o încălcare a dreptului la studii şi sănătate.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?