X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Chirtoacă, din nou supărat pe subalterni: „Trecem la sancțiuni”

21 ian. 2013,, 13:18   Societate
5272 3
Foto: flux.md
Nu trece o ședință operativă a primăriei fără ca primarul general Dorin Chirtoacă să nu se supere pe subalterni. Azi, edilul s-a arătat nemulțumit de faptul că deșeurile nu sînt evacuate la timp, iar platourile de gunoi se află într-o stare deplorabilă.

Chirtoacă a venit azi la ședință cu cîteva poze de pe platourile de gunoi din Baia Mare, România, de unde s-a întors recent, dar și cu poze de pe platourile de gunoi din Chișinău, pentru comparație.

„În acel oraș am căutat intenționat gunoi, cîteva ore, dar nu am găsit. Mă scuzați. Am găsit de fapt. Iată un pachet de lapte și o pungă goală ”, a spus edilul în timp ce prezenta pozele din țara vecină colegilor săi.

Comparativ cu pozele din Baia Mare, în Chișinău situația este deplorabilă. Pe platourile de gunoi, tomberoanele sînt supraîncărcate, iar în jurul acestora stau mormane de deșeuri. Dorin Chirtoacă a dat termen de îmbunătățire a situației subalternilor și spune că, în caz contrar, va trece la sancțiuni care se vor solda, în unele cazuri, și cu demiteri.

„De la 1 februarie, pentru orice container supraîncărcat va fi pedepsit un șef de la regia „Autosalubritate”, iar pentru orice platou neîngrijit vor fi pedepsiți reprezentanții la nivel de SEL, apoi mai sus, de la Direcția locativ-comunală”, a declarat Chirtoacă.

De asemenea, Chirtoacă a solicitat întreprinderilor responsabile de salubrizarea orașului și evacuarea deșeurilor să procure tomberoane speciale pentru hîrtie, sticlă sau masă plastică pentru ca gunoiul să fie sortat.

„În următoarele luni, să fie procurate și amplasate tomberoane pentru diverse tipuri de deșeuri. Luați credite, cumpărați, nu mă interesează. Dar să fie containere separate pentru hîrtie, sticlă, plastic și metale. Dacă nu vor merge lucrurile, atunci ne vom despărți”, a amenințat primarul.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?