Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Cetățean moldovean, extrădat Italiei de autoritățile ruse

15 ian. 2013,, 18:08   Societate
7241 0
Foto: fwnews.ru
Cetățeanul moldovean în vîrstă de 49 de ani, Iurie Galinschi, căutat de biroul italian Interpol, a fost extrădat autorităților italiene aseară, 14 ianuarie, de către Ministerul Afacerilor Interne al Federației Ruse. Galinschi a fost condamnat de către Judecătoria orașului Padova, Italia, la 10 ani și șase luni privațiune de libertate pentru șantaj, furt și falsificare de documente, dar a reușit să fugă, fiind reținut în iulie 2012 în capitala Rusiei, comunică NOI.md.

Potrivit Interpolului rus, Galinschi locuia ilegal pe teritoriul Italiei, unde se folosea periodic de acte de identitate false. Pentru a-și asigura un trai fără griji, sub amenințarea răfuielii fizice, acesta solicita o taxă de protecție de la șoferii de pe rutele „Moldova-Italia” și „Ucraina-Italia”. Totodată, moldoveanul oprea autobusele în calitate de pasager, după care jefuia pasagerii și șoferii.

Galinschi a fost reținut și condamnat de autoritățile italiene, însă, folosindu-se de aceleași acte false, a reușit să fugă. În luna aprilie a anului 2011, acesta a fost dat în căutare internațională, fiind reținut la Moscova abia în iulie 2012.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?