X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Preoții, supăraţi pe Ghimpu şi Chirtoacă: „cu lucrurile sfinte este păcat să-ți faci PR politic”

4 ian. 2013,, 14:00   Societate
22291 40
Foto: noi.md
Un grup de preoți din Eparhia de Bălți și Fălești a solicitat scuze publice liberalilor Mihai Ghimpu și Dorin Chirtoacă pentru propunerea de a institui zi de sărbătoare pe data de 25 decembrie, cînd se serbează Crăciunul pe stil nou. Aceștia susțin că „obsesia unora după integrarea europeană nu înseamnă în mod obligatoriu și trădarea valorilor strămoșești”, comunică NOI.md.

„Atunci cînd ei au propus în Parlament proiectul lor de lege cu privire la instituirea datei de 25 decembrie, și-au permis să numească data noastră strămoșească de sărbătorire a Crăciunului pe 7 ianuarie ca fiind o dată de factură sovietică, nefiind în „rînd cu lumea”, după cum a încheiat-o și Dorin Chirtoacă. Unora ca aceștia le amintim că cu lucrurile sfinte de o vechime de două mii de ani, este păcat să-ți faci PR politic”, a spus preotul bisericii „Sfîntul Mihail și Gavriil” din Sîngerei, Maxim Guzun.

Nemulțumirea preoților vine după ce deputatul liberal Valeriu Munteanu a propus în Parlament un proiect, prin care ziua de 25 decembrie să fie declarată drept sărbătoare națională, proiectul nefiind acceptat. În legătură cu aceasta, liderul liberal Mihai Ghimpu a declarat pentru un post de televiziune că „vrem în Europa, dar mai păstrăm mantaua sovietică”.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?