X 

Noutăţi

bucataria

RECETA ZILEI Ghiveci
4 dec. 18:30  
RECETA ZILEI: GhiveciMod de preparare: Vinetele se curăţă de coajă şi peduncul (la vinetele mai tinere coaja se poate lăsa). Se taie felii sau rondele cu grosimea de 1-2 cm. Se opăresc 10-15 minute, apoi se pun sub o greutate pentru 20-30 de minute, ca să se scurgă zeama amară. Se taie cubuleţe, se prăjesc. Varza se taie cubul
REŢETA ZILEI Ciorbă de fasole verde
26 noi. 18:30  
REŢETA ZILEI: Ciorbă de fasole verdeMod de preparare: În apă clocotită se pune fasole verde tăiată, apoi morcovul, pătrunjelul, ceapa, ardeii graşi - toate tăiate cuburi mici - şi se fierb 10-12 minute. Se adaugă roşiile,curăţate de pieliţă şi mărunţite, leuşteanul, borşul, sarea şi piperul negru. Peste 5-7 minute se adaugă ouăle, bătute cu
REŢETA ZILEI Pui cu suc de struguri
29 oct. 18:00  
REŢETA ZILEI: Pui cu suc de struguriMod de preparare: Puii se taie în 4 părţi fiecare, se presară cu sare şi piper, se stropesc cu vin, se ung cu smîntînă şi se lasă pe 20-30 minute. Apoi se rumenesc, se adaugă suc de struguri (albi), se acoperă cu un capac şi se dă la cuptor pentru 20-25 minute. Periodic carnea se udă cu sosul care se forme
REŢETA ZILEI Ciorbă de crap
23 oct. 18:30  
REŢETA ZILEI: Ciorbă de crapMod de preparare: Peştele spălat şi curăţit se taie bucăţi. Capul, coada, spinarea tăiată se pun la fiert în apă rece, se adaugă sare, se fierbe la foc mic timp de 5 minute, scoțându-se spuma. Apoi se pun rădăcina de pătrunjel, ţelina, morcovul, ceapф şi se fierb timp de 30-40 minute. Bulionul se strecoară
6 obiecte din bucătărie pe care e bine să le schimbi mai des
16 oct. 01:00  
6 obiecte din bucătărie pe care e bine să le schimbi mai desDaca tii la sanatatea ta si vrei ca tot ce manînci sa fie igienic si bine gatit, iti recomandam sa investesti mai des in cîteva din principalele obiecte din bucatarie. Iata despre ce e vorba. 1. Tigaia din teflon Atunci cînd gatesti cu ea, stratul de teflon elibereaza niste compusi extrem de toxici pentru
REŢETA ZILEI Borş cu porumb
1 oct. 18:30  
REŢETA ZILEI: Borş cu porumbMod de preparare: Ştiuletele semicopt se curăţă de pănuşi, de mătase, se fierbe cu capac, acoperit cu pănuşi, la foc mic. Se dezghioacă grăunţele. Sfecla mărunţită se înăbuşă în grăsime şi oţet. Varza se taie fidea. Ceapa şi morcovul, tăiate fidea, se prăjesc în pasta de roşii. Bulionul se dă în clocot, se
REŢETA ZILEI Babă neagră
11 sep. 18:30  
REŢETA ZILEI: Babă neagrăMod de preparare: Batem ouăle cu zahăr, adăugăm uleiul, mierea, bicarbonat de sodiu stins în suc de lămîie, lapte de temperatura camerei, făină, amestecăm bine. Aluatul trebuie să fie ca smîntîna groasă. Într-un ceaun uns cu ulei se pune aluatul, se dă la cuptor (încălzit, în prealabil) să se coacă la temp
REŢETA ZILEI Iahnie de vinete
4 sep. 18:30  
REŢETA ZILEI: Iahnie de vineteMod de preparare: Vinetele se taie felii sau rondele cu grosimea 0,5-0,7 cm, se pun pentru 10-15 minute în uncrop, apoi sub o greutate pentru 25-30 minute. Se presară cu sare şi piper, se trec prin faină şi se prăjesc. Ceapa se taie fidea, se prăjeşte în ulei. Roşiile se curăţă de pieliţă, de seminţe şi se
REŢETA ZILEI Miel la grătar
28 aug. 18:30  
REŢETA ZILEI: Miel la grătarMod de preparare: Se ia piciorul posterior sau partea lombară a mielului. Se scoate carnea de pe oase, se curăţă de tendoane şi pelicule, se taie cîte o bucată la porţie, se bate, dîndu-i-se o formă ovală, se unge cu ulei vegetal, se stropeşte cu vin, se lasă pentru 1-2 ore. Se pune mielul pe reţeaua un
Beneficiile uleiului de cocos în cosmetică și bucătărie
28 aug. 03:00  
Beneficiile uleiului de cocos în cosmetică și bucătărieRenumitul ulei de cocos este considerat un superaliment, dar și un ingredient valoros în cosmetică. Bogat din punct de vedere nutrițional, uleiul de cocos are numeroase beneficii pentru organism. Pe lîngă beneficiile sale că ingredient pentru prepararea mîncărurilor și a produselor pentru îngrijirea pielii
REŢETA ZILEI Plăcinte cu brînză de vaci
27 aug. 18:30  
REŢETA ZILEI: Plăcinte cu brînză de vaciMod de preparare: Aluatul se pregăteşte ca în reţeta „Aluat pentru plăcinte și învîrtite”. Foile de aluat (varianta veche) se pun cate 5-8 împreună, ungîndu-le bine cu ulei sau cu unt topit. Umplutură se pune pe foaie grămăjoare nu prea mari, foaia se taie pătrăţele, colţurile pătrăţelelor se ung cu ou, se
REŢETA ZILEI Tăieţei de casă cu brînză şi ardei graşi
20 aug. 18:30  
REŢETA ZILEI: Tăieţei de casă cu brînză şi ardei graşiMod de preparare: Se pregăteşte un amestec de lapte rece, ouă crude, pastă de ardei şi sare. Făina cernută se pune grămăjoară, în centru se face o adîncitură, în ea se toarnă amestecul. Se frămîntă un aluat tare, se acoperă cu un şerveţel şi se lasă pentru 30-40 minute. Aluatul se întinde în 2-3 foi, se pr
REŢETA ZILEI Roşii umplute cu porumb ou şi ceapă
13 aug. 18:30  
REŢETA ZILEI: Roşii umplute cu porumb, ou şi ceapăMod de preparare: Roşiile pregătite se sărează, se umplu, se acoperă cu „căpăcelele" tăiate ante­rior, se pun într-o tigaie, unsă cu unt, deasupra se toarnă smântână şi se dau la cuptor. Prepararea umpluturii: Ştiuletele semicopt se curăţă de pănuşi, de mătase, se fierbe la capac, acoperit cu pănuşi la
REŢETA ZILEI Ciuperci coapte cu tăieţei
7 aug. 18:30  
REŢETA ZILEI: Ciuperci coapte cu tăieţeiMod de preparare: Ciupercile se fierb în apă sărată, se scurg prin strecurătoare, se taie fidea şi se prăjesc în unt. Se adaugă ceapa prăjită în ulei, tăieţeii, untul, oul crud, sarea, piperul şi se amestecă. Masa obţinută se pune într-o tavă unsă cu unt şi presărată cu pesmeţi, se stropeşte cu unt topit ş
REŢETA ZILEI Vinete înăbuşite cu smîntînă
6 aug. 18:30  
REŢETA ZILEI: Vinete înăbuşite cu smîntînăMod de preparare: Vinetele pregătite se taie în două în lungime, apoi se taie felii de 0,5- 0,7 cm, se sărează şi se pun sub greutate pentru 40-50 minute. Se trec prin faină şi se prăjesc pe ambele părţi. Ceapa tăiată semiinele se prăjeşte. Într-o cratiţă sau o tigaie cu fundul gros se pun rânduri ceapa pr
REŢETA ZILEI Ciorbă ţărănească din carne de vită cu legume la cuptor
24 iul. 18:30  
REŢETA ZILEI: Ciorbă ţărănească din carne de vită cu legume la cuptorMod de preparare: Carnea se taie bucăţi nu prea mari, se pune în apă rece şi se fierbe până este pe jumătate gata. Legumele se taie: cartofii - cuburi, varza - pătrăţele, morcovii, ceapa, pătrunjelul, ciupercile - pai. Varza se pune la fundul oalei, deasupra se pun cartofii, se presară cu ceapă, morcov, pă
REŢETA ZILEI Iahnie de fasole cu sos de roşii
23 iul. 18:30  
REŢETA ZILEI: Iahnie de fasole cu sos de roşiiMod de preparare: Fasolea se alege şi se spală în cîteva ape. Se pune la muiat în apă rece pentru cîteva ore (de la 3 până la 8). Apoi se pune la foc şi se fierbe până este gata. Ceapa se taie cubuleţe mici şi se rumeneşte. Roşiile se curăţă de pieliţă şi se dau prin răzătoare. Fasolea se amestecă cu ceapa
REŢETA ZILEI Salată din legume ca la Chişinău
17 iul. 18:30  
REŢETA ZILEI: Salată din legume ca la ChişinăuMod de preparare: Roşiile şi castraveţii se taie felii sau rondele, ardeii − fidea. Ceapa se mărunţeşte. Toate ingredientele se amestecă, se adaugă verdeaţă, se sărează. Înainte de a se servi, se pune ulei sau smîntînă, se garniseşte cu măsline. Ingrediente: • 2 castraveţi, • 2 roşii, • 2 ardei gra
REŢETA ZILEI Friptură de peşte în ulcele
10 iul. 18:30  
REŢETA ZILEI: Friptură de peşte în ulceleMod de preparare: Peştele curăţat de oase se taie bucăţi, se sărează, se pipărează, se stropeşte cu vin, cu ulei şi se lasă pentru 20-30 minute. Apoi se trece prin faină şi se rumeneşte în ulei. După aceasta se pune în ulcele, se adaugă cartofii tăiaţi feliuţe şi prăjiţi, se presară cu praz mărunţit şi pră
REŢETA ZILEI Carne de vită cu praz
3 iul. 18:30  
REŢETA ZILEI: Carne de vită cu prazMod de preparare: Carnea de la pulpă se taie felii, se bate, se presară cu sare şi piper, se trece prin faină şi se rumeneşte cu ulei pe ambele părţi. Prazul se taie inele, se pune pe fundul ceaunului, deasupra se pune carnea prăjită, pe carne - roşiile curăţate de pieliţă şi tăiate, se acoperă cu ceapă, s
REŢETA ZILEI Antricot nistrean
2 iul. 18:30  
REŢETA ZILEI: Antricot nistreanMod de preparare: Antricotul se prepară din file sau margine (groasă sau subţire). Carnea se spală, se usucă, se curăţă de pieliţe şi tendoane, se taie cîte o bucată la porţie, se bate, dîndu-i-se o formă ovală cu grosimea de 0,7-1 cm, se sărează, se pipărează, se stropeşte cu vin şi ulei şi se lasă să se
REŢETA ZILEI Biftec
25 iun. 18:30  
REŢETA ZILEI: BiftecMod de preparare: Carnea se taie bucăţi cu grosimea de 2-3 cm şi se bate pînă se obţine grosimea de 1 cm, se presară cu sare şi piper. Pe mijloc se pune umplutura cu ceapă prăjită şi slănină tăiată cubuleţe, se formează biftecuri, întorcîndu-se marginile cărnii bătute spre centru, se trec prin faină, se pr
REŢETA ZILEI Tocană de iepure de casă
18 iun. 18:30  
REŢETA ZILEI: Tocană de iepure de casăMod de preparare: Măruntaiele se scot, lăbuţele se taie pînă la prima încheietură. Iepurele se taie bucăţi, se presară cu sare, piper, ceapă mărunţită, verdeaţă tăiată, se stropeşte cu vin, oţet şi ulei şi se lăsă să se marineze la răcoare 3-6 ore (dacă iepurele este tînăr) sau 15-20 ore (dacă iepurele est
REŢETA ZILEI Carne de porc înăbuşită cu fasole
12 iun. 18:30  
REŢETA ZILEI: Carne de porc înăbuşită cu fasoleMod de preparare: Fileul de porc de la omoplat sau de la pulpă se taie bucăţi nu prea mari, se presară cu sare şi piper şi se prăjeşte cu ceapa tăiată cuburi, apoi se pune în ceaun, se acoperă cu apă şi se înăbuşă pînă carnea este pe jumătate gata. Fasolea se pune la muiat pentru 5-7 ore, se fierbe pînă de
REŢETA ZILEI Alivanca
11 iun. 18:30  
REŢETA ZILEI: AlivancaMod de preparare: Făina de porumb se amestecă cu ouăle, se adaugă făina de grîu. Carnea se taie cuburi, se prăjeşte puţin. Brînza se taie cuburi de mărime medie. Tavă se unge cu ulei. Brînza şi carnea de porc prăjită se adaugă la amestecul de ou şi făină, se mai adaugă sare, piper negru măcinat. Totul se a
Un local de colecție din inima capitalei a deschis oficial sezonul BBQ Sunday
14 mai. 09:30  
Un local de colecție din inima capitalei a deschis oficial sezonul BBQ SundayUnul dintre cele mai selecte puburi din inima Chișinăului, Butcher Meat & Beer, invită locuitorii dar și oaspeții capitalei să se delecteze cu cele mai gustoase bucate și cele mai aromate băuturi. Mai mult decît atît, în luna mai, în fiecare zi de duminică (începînd cu ora 13:00), localul își delectează cl
REŢETA ZILEI Friptură de ficat cu ciuperci
8 mai. 18:00  
REŢETA ZILEI: Friptură de ficat cu ciuperciMod de preparare: Ficatul se taie cuburi şi se prăjeşte uşor. Se adaugă ceapa şi ciupercile tăiate mărunt, se prăjesc toate împreună. În ceaun se pune ficatul prăjit cu ceapă şi ciuperci, cartofii tăiaţi cuburi şi prăjiţi şi mazărea. Se adaugă sare şi piper şi se înăbuşă, înainte de a se lua de pe foc, se
REŢETA ZILEI Ciorbă scăzută
7 mai. 18:00  
REŢETA ZILEI: Ciorbă scăzutăMod de preparare: În oală se pun cartofii, morcovii, rădăcina de pătrunjel, toate tăiate măşcat, iar deasupra - carnea tăiată bucăţi de mărime medie, se toarnă apă, numai atît ca să acopere produsele şi se fierbe la foc mic. Cînd carnea se înmoaie, se adaugă roşiile, curăţate de pieliţă şi tăiate, ceapa pr
Oamenii de știință au numit cel mai periculos loc din apartament
2 mai. 23:00  
Oamenii de știință au numit cel mai periculos loc din apartamentCel mai periculos loc din apartament este chiuveta de bucătărie. Cu aceasta poate concura doar tabla de masă. În general, bucătăria este o răsadniţă de microorganisme periculoase. În chiuvete, oamenii dezgheaţă carnea crudă sau spală păsările înainte de a le găti, iar apoi microorganismele periculoase se r
REŢETA ZILEI Tocană de miel cu gutui
24 apr. 18:30  
REŢETA ZILEI: Tocană de miel cu gutuiMod de preparare: Carnea pregătită se taie cuburi, se adaugă sare, piper, se prăjeşte în ulei, pînă la rumenire. Gutuile se curăţă se scoate capsula de seminţe, se tăie felii, se prăjeşte în unt pe ambele părţi, se adaugă carnea, se toarnă vin şi se căleşte la foc mic. În cazul în care carnea este vîrtoasă
REŢETA ZILEI Fasole înăbuşite cu roşii
23 apr. 18:30  
REŢETA ZILEI: Fasole înăbuşite cu roşiiMod de preparare: Fierbeţi fasolea, treceţi-o prin strecurătoare şi săraţi-o. Ceapa tăiată cubuleţe prăjiţi-o pînă la culoarea aurie. Opăriţi roşiile, scoateți-le pieliţa şi daţi-le prin răzătoare măşcată, adăugaţi-le la ceapa prăjită, piperaţi şi lăsaţi să se înăbușe 3-5 minute. Uniţi masa obţinută cu fas
Roşii umplute cu vinete
10 apr. 18:30  
Roşii umplute cu vineteIngrediente: 4-6 roşii cărnoase, sare, 1 lingură de verdeaţă tocată mărunt. Pentru umplutură: 8-10 linguri de vinete (vezi receta „Vinete tocate”) Mod de preparare: Tăiați „capacul” roşiilor sau faceţi cîte „o floare”, cu ajutorul linguriţei scoateţi pulpa şi seminţele roşiilor,
REŢETA ZILEI Salată din fasole păstăi cu legume
20 mar. 18:30  
REŢETA ZILEI: Salată din fasole păstăi cu legumeMod de preparare: Fasolele păstăi se curăţă de codiţe şi aţe şi se fierb în apă sărată, se scurg prin strecurătoare, se răcesc, se taie. Roşiile se curăţă de pieliţă, se taie. Salata şi castravetele se mărunţesc. Legumele se amestecă, se adaugă mărar, sare, piper, usturoi pisat, se toarnă oţet şi ulei, se
REŢETA ZILEI Vinete umplute cu ciuperci
19 mar. 18:30  
REŢETA ZILEI: Vinete umplute cu ciuperciMod de preparare: Vinetele se taie felii cu 5-6 cm grosime, cu o linguriţă se scoate o parte din miez şi se pune deoparte. Vinetele se prăjesc în ulei, se umplu cu masa obţinută, se pun pe tava, se presară cu brînză, se stropesc cu untul topit şi se coc în cuptor pînă la obţinerea unei cruste rumene. Vi
REŢETA ZILEI Ardei graşi umpluţi muraţi ca acasă
12 mar. 18:30  
REŢETA ZILEI: Ardei graşi umpluţi, muraţi ca acasăMod de preparare: Ardeii pregătiţi se pun într-o cratiţă emailată, se acoperă cu o farfurie, deasupra se pune o greutate. Peste 5 zile ardeii vor fi gata. Înainte de a se servi, se stropesc cu ulei, se presară cu ceapă verde şi se garnisesc cu pătrunjel. Prepararea umpluturii: Morcovii, pătrunjelul, cea
REŢETA ZILEI Pui umplut cu sarmale
27 feb. 18:30  
REŢETA ZILEI: Pui umplut cu sarmaleMod de preparare: Puiul întreg pregătit se taie pe stern, se îndepărtează coastele şi coloana vertebrală, păstrîndu-se aripile şi picioarele. Sărăm şi piperăm puiul pe ambele părţi, lăsăm pe 2-3 ore la rece. Sarmalele se pregătesc fără carne şi se lasă să se răcească semigata. Se distribuie sarmalele unifo
REŢETA ZILEI Costiţă la grătar
26 feb. 18:30  
REŢETA ZILEI: Costiţă la grătarMod de preparare: Îndepărtaţi grăsimea în plus de pe costiţe, tăiaţi transversal fibrelor cîte un cotlet cu os pentru o porţie. Curăţaţi osul de pelicule şi carne. O parte din os tăiaţi-o. Bateţi cotletul, stropiţi-l cu vin alb sec, cu ulei vegetal şi lăsaţi pentru 20-30 minute. Prăjiţi pe reţeaua de grăta
REŢETA ZILEI Castraveţi cu salată verde şi brînză
6 feb. 18:30  
REŢETA ZILEI: Castraveţi cu salată verde şi brînzăMod de preparare: Tăiaţi castraveţii fidea, adăugați ceapa tocată mărunt, foile de salată mărunţite, feliile de ou fiert, mărarul și pătrunjelul tocate mărunt. Stropiţi totul cu suc de lămîie, săraţi, amestecaţi totul. Puneţi salata pe farfurie moviliţă, condimentaţi cu maioneză, presăraţi cu brînză rasă,
REŢETA ZILEI Dovlecei copţi cu carne de porc
5 feb. 19:30  
REŢETA ZILEI: Dovlecei copţi cu carne de porcMod de preparare: Dovleceii se taie de-a lungul în 3-4 părţi, miezul se înlătură. Fiecare bucată se presară pe dinăuntru cu sare şi piper, se umplu astfel ca umplutura să iasă peste margini. Într-o tavă unsă cu unt, presărată cu pesmeţi se pun dovleceii umpluţi, se presară cu pesmeţi, se stropesc cu unt to
REŢETA ZILEI Cumaci pîine cu umplutură de brînză
16 ian. 18:30  
REŢETA ZILEI: Cumaci - pîine cu umplutură de brînzăMod de preparare: Dizolvaţi drojdiile cu lapte cald şi apă cu sare, adăugaţi făina, frămîntaţi aluatul, lăsaţi-l pentru un timp, acoperindu-l cu o pînză. Cînd aluatul se ridică, mai frămîntaţi odată aluatul, împărţiţi-l 10- 12 bucăţi egale şi formaţi bile. Întindeţi fiecare bilă într-o turtă groasă,pe fiec
REŢETA ZILEI Plăcinte cu vișine
15 ian. 18:30  
REŢETA ZILEI: Plăcinte cu vișineMod de preparare: Aluatul se pregăteşte ca în reţeta „Aluat pentru plăcinte și învîrtite”. Umplutura se pune pe foaia de aluat grămăjoare nu prea mari, foaia se taie pă-trăţele, colţurile pătrăţelelor se ung cu ou, se unesc în centru, se lipesc şi se apasă uşor. Plăcintele se pun cu cusătura în jos în tăvi
3 moduri surprinzătoare în care să folosești sarea în bucătărie
10 ian. 04:30  
3 moduri surprinzătoare în care să folosești sarea în bucătărieScoate chiar si cele mai discrete arome la suprafata. Este un conservant excelent. Este un mineral esential. Iata cateva moduri inedite prin care mai poti sa folosesti sarea in bucatarie. 1. La copt: Sarea, amestecata cu albusul de ou, creeaza o minunatie de crusta crocanta, in timp ce interiorul ramane mo
6 obiecte din bucătărie pe care e bine să le schimbi mai des
9 ian. 18:31  
6 obiecte din bucătărie pe care e bine să le schimbi mai desDaca tii la sanatatea ta si vrei ca tot ce manînci sa fie igienic si bine gatit, iti recomandam sa investesti mai des in cîteva din principalele obiecte din bucatarie. Iata despre ce e vorba. 1. Tigaia din teflon Atunci cînd gatesti cu ea, stratul de teflon elibereaza niste compusi extrem de toxici pentru
10 ingrediente care nu trebuie săți lipsească din bucătărie
8 ian. 03:00  
10 ingrediente care nu trebuie să-ți lipsească din bucătărieE foarte ușor să gătești sănătos atunci cînd ai ingredientele care trebuie. Ține cont de sfaturile nutriționiștilor și asigură-te că le ai pe cele din lista de mai jos, scrie foodstory.ro. 1. Oțet balsamic Este mult mai gustos decît oțetul clasic, joacă și rolul de dressing pentru salată și are o propri
REŢETA ZILEI Vinete cu ardei graşi şi roşii
26 dec. 2021,, 18:30  
REŢETA ZILEI: Vinete cu ardei graşi şi roşiiMod de preparare: Vinetele se taie în patru, se fierb în apă puţin sărată 2-5 minute, se scurg. Roşiile se curăţă de pieliţă şi se taie rondele, ceapa şi ardeii se taie inele. Pe fundul tigăii se pun un rând de roşii, un rând de ceapă, deasupra bucăţele de vinete şi un strat de ardei. Se presară cu sare, p
REŢETA ZILEI Coşuleţe din vinete
19 dec. 2021,, 18:30  
REŢETA ZILEI: Coşuleţe din vineteMod de prepare: Vinetele se taie rondele (cu grosimea de 5-6 cm). Cu o linguriţă li se scoate o parte din miez, ca să iasă „coşuleţe". Vinetele astfel pregătite, se fierb în apă sărată, apoi se scurg prin strecurătoare şi se spală cu apa rece. „Coşuleţele” se umplu, se pun pe tavă, se presară cu ou fiert ş
REŢETA ZILEI Crap înăbuşit în marinată ca la ţară
4 dec. 2021,, 18:30  
REŢETA ZILEI: Crap înăbuşit în marinată ca la ţarăMod de preparare: Peştele se curăţă, se taie felii de 2-3 cm mărime, se sărează şi se piperează. Se face marinata cu oţet, ulei, apă şi condimente. Ceapa şi ţelina se taie fidea, morcovul se taie felii. Într-un vas adînc emailat se pun legumele, deasupra se pune peştele, se toarnă marinata şi se căleşte la
REŢETA ZILEI Plăcinte cu mere
14 noi. 2021,, 18:30  
REŢETA ZILEI: Plăcinte cu mereMod de preparare: Aluatul se pregăteşte ca în reţeta „Aluat pentru plăcinte și învîrtite”. Umplutura se pune pe foaia de aluat grămăjoare nu prea mari, foaia se taie pă-trăţele, colţurile pătrăţelelor se ung cu ou, se unesc în centru, se lipesc şi se apasă uşor. Plăcintele se pun cu cusătura în jos în tăvi
REŢETA ZILEI Zraze Codreanca
13 noi. 2021,, 18:30  
REŢETA ZILEI: Zraze «Codreanca»Mod de preparare: Carnea de găină şi de porc tăiaţi-o bucăţi, treceţi-o prin răzătoare 1-2 ori, adăugaţi ouăle, bulionul, sarea, piperul. Amestecaţi bine tocătura, împărțiți-o în turte. În mijlocul fiecăreia puneţi umplutura, ridicaţi marginile şi prindeţi-le. Formaţi zrazele, treceţi-le prin făină, apoi p
REŢETA ZILEI Ruladă din carne de pui cu ardei copt
31 oct. 2021,, 18:30  
REŢETA ZILEI: Ruladă din carne de pui cu ardei coptMod de preparare: Pe carcasa de pui pregătită se face o tăietură de-a lungul sternului, cu un cuţit ascuţit, se îndepărtează sternul şi oasele spinării. Se taie aripioarele, se îndepărtează oasele picioarelor şi coapselor, obținîndu-se un strat de carne cu piele fără oase. Se bate uşor prin peliculă, se pr
bucataria
Criza energetică stiri: 1608
Cutremure stiri: 271
Preşedintele stiri: 3390