X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Oamenii de știință au descoperit un nou corp ceresc

15 mar. 2021,, 01:00   Ştiinţă şi IT
3425 0

O exoplanetă recent descoperită îi poate ajuta pe astronomi să înţeleagă mai bine atmosfera planetelor telurice, putînd reprezenta pentru astronomie ceea ce Piatra din Rosetta a reprezentat pentru descifrarea hieroglifelor, scriu Space.com, Reuters şi AFP, preluînd un studiu publicat de revista Science.

Planeta Gliese 486 b orbitează în jurul unei stele din categoria piticelor roşii, la 26 de ani-lumină de Soare, şi este de aproximativ 1,3 ori mai mare şi de 2,8 ori mai grea decît Terra, conform studiului citat. Exoplanetele sînt planete din afara Sistemului nostru Solar, scrie cunoastelumea.ro.

Gliese 486 b încheie o rotație completă în jurul stelei sale la fiecare 1,47 zile terestre şi traversează spaţiul trecînd prin faţa stelei sale, din perspectiva noastră de pe Terra, ceea ce o face mult mai uşor de studiat.

În plus, astronomii au reuşit să măsoare masa acestei stele şi au ajuns la concluzia că are aproximativ 30% din masa Soarelui, potrivit Digi 24.

Combinaţia de “caracteristici fizice şi orbitale ale lui Gliese 486 b o confirmă drept Piatra din Rosetta pentru cercetarea atmosferelor exoplanetelor telurice“, conform coordonatorului acestui studiu, Trifon Trifonov, de la Institutul Max Planck pentru Astronomie din Heidelberg, Germania.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?