X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

De ce bărbații sunt mai afectați de coronavirus decât femeile

3 apr. 2020,, 19:15   Ştiinţă şi IT
3101 1

Consumul de tutun, reticența de a solicita îngrijiri medicale adecvate și în timp util, precum și frecvența cu care ne spălăm pe mâini joacă un rol esențial acum, în barierele pe care le putem pune între noi și virus, arată Sharon Moalem, om de știință și medic, pentru The New York Times.

Dar la mijloc mai e și genetica.

Încă este devreme, dar în aproape fiecare țară pentru care avem numere, pare că mai mulți bărbați decât femei mor din cauza coronavirusului, notează The New York Times.

De ce acest lucru nu este o anomalie? “Când vine vorba de supraviețuire, bărbații sunt sexul mai slab”, scrie medicul Sharon Moalem. Majoritatea încercărilor de a explica această discrepanță s-au concentrat în primul rând pe comportament, unele dintre ele fiind aproape sigur valabile.

Un fapt științific nedeclarat: când vine vorba de supraviețuire, bărbații sunt sexul mai slab Însă mai putem observa ceva. Avantajul biologic înnăscut este aparent la fiecare vârstă și etapă a vieții umane: fetițele au cele mai multe șanse să ajungă la vârsta de un an; 80% din totalul centenarilor sunt astăzi femei; 95% dintre cei care ating vârsta formidabilă de 110 ani sunt femei.


În timp ce, în medie, bărbații au, în mod genetic, mai multă masă musculară și înălțime mai mare, atunci când vine vorba de supraviețuire în fața greutăților fizice întâmpinate de la naștere până la sfârșitul vieții, femeile sunt aproape întotdeauna superioare bărbaților, din punct de vedere genetic, notează The New York Times.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?