X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

A fost descoperit fructul capabil să soluționeze problema foametei

6 mar. 2018,, 11:30   Ştiinţă şi IT
2584 0

Cunoscut sub numele de „jackfruit“, fructul are o greutate ce variază între 5 şi 45 de kilograme, conţine sute de seminţe bogate în proteine, potasiu, calciu şi fier şi, cînd este preparat, capătă un gust de carne de porc.

Iubitorii gustului de carne de porc, dar care au renunţat la consumul acestui aliment se pot considera norocoşi. În India există un fruct care capătă acelaşi gust în momentul preparării termice. Jackfruit este considerat cel mai mare fruct din lume, putînd cîntări pînă la 45 de kilograme şi conţine sute de seminţe bogate în proteine, potasiu, calciu şi fier, scrie independent.co.uk.

Fructul enigmatic a fost descoperit în sud-estul Asiei, face parte din familia duzilor şi este vîndut la un preţ de aprioximativ 2,50 dolari kilogramul. „Este un miracol. Poate oferi atît de multe substanţe nutritive. Dacă mîncaţi 10-12 boabe din acest fruct, nu veţi avea nevoie de hrană timp de jumătate de zi“, a declarat Shyamala Reddy, cercetător la Universitatea de Ştiinţe Agricole din Bangalore, India.

Jackfruit este soluţia naturii de a combate anumite probleme grave de sănătate, mai ales că ajută în prevenirea apariţiilor celulelor canceroase luptînd cu radicalii liberi din organism tocmai pentru că are o cantitate semnificativă de fitonutrienţi, izoflavone, lignani şi saponine.

Fructul poate reprezenta o important sursă de hrană pentru milioane de oameni care suferă de foame şi malnutriţie. Un singur copac poate produce sute de fructe. Acesta este o sursă importantă de vitamina C, în timp ce seminţele sînt bogate în proteine, potasiu, calciu şi fier. Un singur fruct ar putea să hrănească o întreagă familie, a declarat Zerega pentru Business Insider.


Acest lucru se datorează în parte mărimii sale, dar şi numeroaselor moduri în care oamenii au învăţat să pregătească fructele. Poate fi copt, consumat sub formă de suc, chips-uri, îngheţată, chiar şi făină de copt.

Deşi frunctul este încă necunoscut în mare parte a lumii, acesta se cultivă în comunităţile de vegetarieni, datorită gustului care seamănă cu cel al cărnii, după gătire. „Nu este genul de lucru la care mulţi oameni s-ar gîndi vreodată să-l cumpere, pentru că acesta creşte peste tot în anumite părţi ale Indiei“, spune Shree Padre, locuitor al statului indian Kerala. Din fericire, fructul are un număr tot mai mare de fani care pledează pentru aceasta, încercînd să crească gradul de conştientizare cu privire la valoarea sa nutritivă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?