X 
Transnistria stiri: 1352
Eurovision stiri: 497

Tamara Berzoi: Dacă tinerii ar rămîne acasă, Moldova ar ajunge o țară prosperă

18 mar. 2018,, 10:00   Societate
10056 2

Tamara Berzoi este o voce care a răsunat mai bine de 35 de ani din radiodifuzoarele din întreaga țară.

Ea este o legendă vie a istoriei radiodifuziunii, care în prezent îi învață pe studenți arta cuvîntului rostit corect.

Tamara Berzoi, crainic radio de categorie superioară, artistă a poporului, lector superior la Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării, este o femeie cu voce inconfundabilă și cu o carismă care a cucerit milioane de radioascultători.

A muncit 35 de ani la radio și TV, a realizat mii de emisiuni și buletine de știri, însă are un mare regret – că anii s-au scurs repede, iar ea a petrecut prea puțin timp cu familia.

De mic copil nici nu își putea imagina ce îi rezervă soarta. Amintirile din copilărie îi sînt legate de satul în care s-a născut și a copilărit, de zilele de primăvară cînd își lăsa la portiță încălțămintea și alerga desculț pe poteci.


La radio a ajuns fiind îndemnată de o profesoară. Vocea i-a fost cartea de vizită care i-a adus cel mai mare succes, deși inițial nu a fost acceptată în calitate de crainic, pe motiv că avea o voce mult prea copilărească.

De anii petrecuți la radio și la televiziune o leagă amintiri frumoase, în care a cunoscut personalități notorii ale culturii moldovenești și recunoaște că, dacă ar reuși să întoarcă timpul înapoi, unicul lucru pe care l-ar schimba ar fi să petreacă mai mult timp cu familia.

Își amintește cu multe emoții de primul său reportaj, în care drept protagonistă a avut-o pe Sofia Rotaru.

În prezent Tamara Berzoi este profesoară de dicție în cadrul Facultății de Jurnalism și Științe ale Comunicării a USM și zi de zi încearcă să-i învețe pe studenții săi arta cuvîntului rostit corect. Mărturisește că îi pare foarte rău că tînăra generație pleacă de acasă, uitînd de tradiții și de acest plai mioritic, iar asta pentru că, spune ea, dacă tinerii ar rămîne aici, cu potențialul lor intelectual, Republica Moldova ar putea deveni într-un timp scurt o țară prosperă.

Despre experiențele prin care a trecut, dar și despre ce încearcă să le transmită studenților săi aflați în interviul ce urmează.

Alte reportaje din proiectul ”Moldovenii care scriu istoria” puteți găsi aici.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?