Moldoveanca care a reinventat pizza, oferindu-i și o aromă moldovenească

Moldoveanca care a reinventat pizza, oferindu-i și o aromă moldovenească

De această dată istoria noastră are gust de pizza, cu aromă moldovenească.

Unii dintre voi o să zică că e imposibil, iar eu o sa vă contrazic! Aroma este pur moldovenească, iar asta pentru că cea mai delicioasă pizza din Bruxelles o poți mînca doar într-un local al unei moldovence născute la Nisporeni.

Elena Șarpe este o tînără culinară talentată, care și-a deschis o pizzerie în capitala europeană a ciocolatei.

Sună parcă straniu, pentru unii dintre, noi asocierea dintre cuvintele „moldoveancă”, „Pizza” și „Bruxelles”, noțiunile fiind aparent incompatibile, dar aflați că toate aceste trei componente au creat o afacere de succes, care zi de zi îi aduce nu doar venit, dar și multă-multă plăcere.

Istoria noastră însă nu de aici pornește, totul a început în îndepărtatul an 2002, cînd Elena decisese să-și construiască o nouă viață în Italia, țara unde plecase mama ei, de mai mulți ani. Acolo începe să muncească la o clătitărie.

Localul i-a adus nu doar venit, dar i-a făcut și cel mai mare dar, care i-a schimbat viața. Aici a cunoscut bărbatul care în timp i-a devenit pentru început șef, iar apoi prieten, iubit, soț și partener de afaceri. Istoria lor a luat naștere la Milano, oraș care le-a purtat noroc.

 

„Am învățat multe de la el, iar după cîțiva ani am decis că putem adăuga în menu și pizza. Am construit cu mîinile proprii o mică pizzerie, care a avut succes în Italia. Din păcate, munceam doar 3 luni pe an, vara era scurtă și trebuia să aducem o schimbare”, povestește Elena.

„Ne-am gîndit să plecăm iarna în Belgia să muncim și să furăm din experiența de acolo. Zis și făcut, după nici un an, am decis să deschidem o pizzerie și un hotel mic în orașul Rochefort, regiunea Valonia din Belgia, iar următoarea destinație a fost Bruxelles-ul.

„Italia rămîne mereu în inima mea! La început, Bruxelles-ul nu mi-a plăcut, deși am avut mereu acest vis de a deschide o pizzerie în capitala europeană. A fost mai dificil, mai ales, că nu găseam un local care să ni se potrivească. Iată de ce am ales, într-un final, să deschidem restaurantul într-o zonă unde locuiesc mulți moldoveni și români”, mărturisește nisporeanca.

În pofida greutăților, Elena a fost sigură că o să reușească să cucerească prin gustul bucatelor propuse vizitatorii care vor călca pragul restaurantului.

 „Localul nostru este adesea vizitat de moldoveni, români, dar și de englezi și arabi. Avem doi băieți, care livrează pizza la domiciliu. Nu mi-a fost niciodată frică de concurență. Deși sînt încă cinci sau șase pizzerii în zonă, a noastră se bucură totuși de cea mai mare popularitate”, ne-a spus Elena.

Pentru ca să faci o pizza adevărată, este nevoie de multă pasiune, susține moldoveanca, dar și de un bucătar cu mîini de aur. Soțul Elenei este bucătar-șef, datorită lui, vizitatorii care au călcat măcar odată pragul restaurantului revin ori de cîte ori au posibilitatea.

„Soțul meu are o experiență de 25 de ani, în 2010 a participat la Concursul ”Migliore pizzaiolo”, care s-a desfășurat într-o provincie din Luxemburg, concurs care i-a dus și un premiu”, ne-a povestit Elena.

Atunci cînd a decis să vină în Belgia, gîndul îi era acasă, își dorea o pizzerie și aici, unde îi sînt rădăcinile. Deși a ales într-un final Bruxelles-ul, gîndul de a deschide ceva și în Moldova nu o părăsește.

„În afacerea noastră mică muncim amîndoi: eu în bucătărie, iar soțul în pizzerie. Punem suflet în tot ce facem, lucru care este răsplătit cu numărul mare de vizitatori fideli”, a mențional Elena.

Nisporeanca ne-a povestit că în fiecare săptămînă localul lor pregătește între 400 și 500 de pizze, ei nu ezită, totodată, să își bucure oaspeții cu promoții de deserturi de casă, care au cucerit locuitorii din Bruxelles.

„Zi de zi creștem, lucru care mă bucură și îmi aduce sentimentul de mîndrie.

 

Sînt unica moldoveancă care are o pizzerie în Belgia. Afacerea am construit-o datorită mamei mele, care m-a ajutat să îmi fac un viitor mai bun. Ei îi datorez tot ce am și pentru ea voi face totul, doar ca să-i fie bine”, a mărturisit emoționată Elena.

Dacă sînteti cumva în Bruxelles, pe bulevardul Leopold 2 nr. 235, nu ezitați să vizitați restaurantul „Pizza Milano”, unde veți putea gusta din pizza autentică italiană cu aromă moldovenească.

Dacă vrei să fii protagonistul campaniei noastre și să scoți din anonimat lucrurile frumoase sau istoria ta de succes, te îndemnăm să ne trimiți un mesaj la adresa electronică a portalului de știri NOI.md: info@noi.md

Iar noi în fiecare zi de duminică te invităm să citești file din istoria unor moldoveni – adevărați urmași a lui Ștefan!

Alte reportaje din proiectul ”Moldovenii care scriu istoria” puteți găsi aici.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load