X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Cunoaște moldoveanca care creează adevărate opere de artă din cuie și ață (VIDEO)

1 apr. 2018,, 10:02   Societate
11245 0

Astăzi vă invit să cunoașteți istoria unei moldovence, care a învățat să creeze adevărate opere de artă doar dintr-o bucată de scîndură, sute de cuie și ață.

S-a născut în localitatea Lozova din raionul Strășeni, acolo a copilărit și a trăit după cum mărturisește chiar eroina rubricii de astăzi cele mai frumoase momente din viața sa.

Natalia Șeremet este femeia care pe lîngă profesia de ofițer de presă care a îmbrățișat-o în timp, a reușit să dezvolte o pasiune aparte pentru string art, ceea ce înseamnă de fapt că prin intermediul unor cuie și a aței din bumbac reușește să dea o formă unei bucăți de scîndură.

Natalia își amintește cu multă căldură de anii copilăriei, cînd sîmbetele și duminicile le petrecea alături de familie.

De mică își dorea să devină polițist, iar deși părinții se împotriveau acestor rîvniri, destinul totuși i-a împlinit visul copilăriei.


După liceu a mers să își facă studiile în cadrul Facultății de Jurnalism și Științe ale Comunicării, iar după absolvire s-a angajat în serviciul de presă al SPIA ( Serviciul Protecție Internă și Anticorupție al Ministerului Afacerilor Interne al Republicii Moldova).

Cu toate că nu își poate vedea viața fără de profesia care o are, totuși atunci cînd a stat în concediul de maternitate și-a descoperit o pasiune unică și anume cea de a crea tablouri din cuie și ață.

”Tablourile reprezintă trăirile mele sufletești. Nu trece o zi pînă nu bat un cui”, ne-a mărturisit Natalia.

O inspiră tot ce o înconjoară, deși recunoaște că de cele mai multe ori un tablou ia naștere din propriile emoții.

Tablourile create de eroina noastră de astăzi au ajuns în țări precum: Rusia, România și Germania.

Deși își găsește liniștea în această artă, totuși recunoaște că nu ar putea renunța niciodată la serviciul de bază.

”Fiecare tablou este o parte din mine și îmi vine foarte greu să mă despart de ele, pentru că fiecare lucrare este ca un copil”, ne-a mărturisit Natalia.

Eorina noastră, este un exemplu a dorinței de a crea lucrări inspirate din lumea interioară a unui om și create cu mult suflet care de cele mai multe ori dau culoare și reîntregesc imaginea unei case.

Alte reportaje din proiectul „Moldovenii care scriu istorie” puteți găsi aici.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?