Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Coregrafa care parcurge zilnic kilometri pentru a le preda dansul copiilor din raioane (VIDEO)

24 iun. 2018,, 10:00   Societate
14791 0

Istoria pe care vrem să v-o împărtășim astăzi s-a clădit prin muncă zilnică și multă dăruire de sine. E vorba de o campioană a Moldovei la Salsa și Bachata, vicecampioană a Moldovei la Tango argentinian.

Vă invit să o cunoașteți pe Victoria Gogu, coregraf în cadrul Clubului Sportiv de Dansuri „Codreanca”. Aceasta, zi de zi merge chiar și la sute de kilometri distanță de Chișinău, doar pentru a-i familiariza cu arta dansului pe copiii din raioanele țării.

Victoria este profesoară de dans la filialele regionale ale Clubului „Codreanca”, precum Școala de creație „Telenești”, Gimnaziul „Ion Ignatiuc” din satul Prepelița, raionul Sîngerei, Gimnaziul „Valentin Slobozenco” din Micăuți și Grădinița-creșă din Porumbeni. Pe lîngă acestea, reușește să fie conducător coregrafic al trupei de dansatori amatori „Divertis Show”.

S-a născut în Chișinău, însă cele mai frumoase amintiri din copilărie îi sînt legate de satul bunicilor, unde a crescut și s-a format ca personalitate.

„Am avut o copilărie foarte frumoasă, mergeam de obicei la bunei în vacanța mare și acolo am cunoscut de toate. Veșnicia s-a născut la sat, acolo era cel mai interesant. Eram întotdeauna energică, mereu am vrut să dansez, cu toate că, atunci cînd mămica m-a dat în clasa I, profesoara a spus că nu am auz muzical, deși timpul a demonstrat cu totul altceva”, a povestit Victoria.


Deși de mic copil a fost pasionată de muzică și dans, totuși prima aspirație a fost să devină psiholog, iar acest lucru, într-o oarecare măsură, i-a reușit, pentru că în prezent aplică șiretlicuri psihologice pentru a-i face pe copii să o asculte și să o urmeze cu încredere în toate. Este sigură că nu a dat greș atunci cînd a decis să facă coregrafie. Potrivit ei, ca să reușești într-un domeniu, trebuie foarte mult să îți placă ceea ce faci.

„Dansul este o artă, însă nu mulți înțeleg acest lucru. Cred eu că e un dar să fiu un coregraf bun. Atunci cînd faci un lucru silit, nu vei avea niciodată reușite. La mine este altfel, orice eșec sau critică îmi dă o lecție de viață și mă împinge să merg mai departe. Pentru mine coregrafia este sensul vieții. Copiii mei pleacă în vacanță, iar eu mă simt pustiită”, a mărturisit eroina noastră.

Ea recunoaște că, pentru a avea succes, este nevoie de multă muncă și ore în șir petrecute zilnic în sala de dans, însă atunci cînd, după zecile de antrenamente, elevii ei revin acasă de la vreo competiție internațională cu locuri de frunte, oboseala pe care o resimte după fiecare antrenament este dată uitării.

De aproape nouă ani face parte din echipa de coreografi ai clubului de dans cu renume internațional „Codreanca”, fapt cu care se mîndrește.

„Activez la Clubul «Codreanca», predau în diferite localități și, chiar dacă elevii mei sînt încă foarte mici, totuși încerc să găsesc cheie pentru fiecare. Datorită clubului «Codreanca», copiii au posibilitatea de a se promova atît la nivel național, cît și internațional”, a remarcat Victoria.

Predă ore de dans atît la copii, cît și la adolescenți și recunoaște că adesea îi este mult mai ușor cu cei mici decît cu cei mari, iar asta pentru că tinerii, de obicei, au deja un caracter format, iar dacă au spus odată că nu le reușește, rar cînd trec peste bariere și repetă pînă le va reuși.

„De multe ori, celor mari le dau exemplul meu: vă rog frumos faceți ca mine! Cînd aveam 12 ani, am participat la o competiție, la care am ocupat ultimul loc, după care mi-am promis că, pînă nu mă întorc să îmi iau locul întîi, nu mă las. Prin această deviză încerc să îi încurajez și pe cei mari. Doar prin muncă și dăruire de sine poți reuși în orice domeniu îți dorești”, a spus Victoria.

Sloganul ei: „Nimic nu e imposibil!”. Atunci cînd vrei să obții ceva, nimic nu te poate opri în calea ta, ci doar lenea.

„Nu am reușit într-o parte, eșuez în altă parte, dar nu mă opresc pînă nu obțin ceea ce îmi doresc. Ambiția este cuvîntul-cheie pentru succes. Fă lucrul care îți place gratis, pentru ca să ajungi să te răsplătească. Este fraza care mă reprezintă”, a mărturisit Victoria.

Ea se hrănește din emoții și ochii copiilor care ard de nerăbdare să înceapă orele de dans. Trăiește și respiră prin dans și nici nu și-ar putea imagina viața altfel. A fost tentată de nenumărate ori să plece din țară. Mai mult decît atît, a avut și o ofertă de muncă în România, însă nu s-a putut despărți de Moldova.

„Am avut propuneri să merg să muncesc peste hotare, dar nu am putut! Prea multe mă leagă de această țară, îmi place ceea ce fac aici”, a mărturisit dansatoarea.

Locul ei este acasă, unde s-a născut și a crescut și crede cu tărie că doar oamenii pot contribui la dezvoltarea acestei țări. Pentru viitor, eroina istoriei de astăzi își dorește și mai multe victorii în cadrul competițiilor internaționale.

„Vreau să-mi promovez copilașii. Cel mai mult mi-aș dori să merg la competiții internaționale, de la care să revenim cu trofee”, a punctat pe final de interviu Victoria.

Alte reportaje din proiectul „Moldovenii care scriu istorie” le puteți găsi aici.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?