A abandonat cariera de succes în modeling ca să revină acasă (FOTO/VIDEO)

A abandonat cariera de succes în modeling ca să revină acasă (FOTO/VIDEO)

S-a născut la Sîngerei, a copilărit la Grătiești și în mai multe țări a ”hoinărit”.

Timp de 8 ani și-a construit o carieră de succes în modeling, lucrînd pentru branduri sonore precum Prada, Kenzo, Givenchy, Sonia Rykiel, a ajuns și pe copertele revistelor Vogue, Metal, Costume, iar lista ar putea continua. Este istoria unei moldovence care a cucerit cu frumusețea sa lumea modei, dar, cu toate acestea, dorul de casă și dorința de a crea o familie și a avea copii a adus-o înapoi în Moldova.

 

Alina Bîrlădeanu este moldoveanca ce a luat cu asalt lumea modei la o vîrstă cînd unele modele deja își încheie cariera. Ea însă a reușit să lucreze în cele mai importante orașe ale modei precum: Londra, Paris, Milano, Seul, Barcelona, Sydney și Ierusalim.

S-a visat cîntăreață, a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicări a USM și a ajuns să fie una dintre cele mai rîvnite modele ale lumii. Viața a aruncat-o dintr-o extremă în alta, dar ea a renunțat la toate pentru a-și crește copilul acasă.

„Am ajuns în modă dintr-o pură întîmplare. La 16 ani mi-am încercat norocul la concursul Miss Moldova. Cu pantofi împrumutați de la o prietenă și cu rochia surorii, am decis să sparg gheața. Nu a mers, așa că am închis această pagină și am mers mai departe”, ne-a povestit frumoasa moldoveancă.

Ani mai tîrziu, aflîndu-se într-un club de noapte, a fost observată de o reprezentantă a unei agenții de modeling din țară. De aici a și pornit totul.

„Pe atunci încă nu știam cu ce se mănîncă modelingul, credeam că a fi frumos e suficient, dar nu e chiar așa. La început totul pare a fi foarte simplu și frumos, deja mă visam în mai multe țări. Atunci mama era plecată de mai mulți ani și ziceam: gata o voi vedea pe mama”, ne-a mărturisit Alina.

 

A început să colaboreze cu unele dintre cele mai bune agenții de modă. Dar și-a dat seama că fete frumoase sînt multe în lumea modei, iar în fața camerei trebuie să oferi nu doar frumusețe, ci și caracter.

„Mi-am dat seama că sînt multe ca mine. În fața camerei trebuie să știi să joci, trebuie să fii atentă, trebuie să știi să comunici, trebuie să știi să construiești relații și să fii responsabilă, ca să arăți bine de fiecare dată cînd blițul camerei te urmărește”, a dezvăluit eroina noastră de astăzi.

Lumea modei, pe cît este de frumoasă, pe atît de multe rigori are, printre care și aspectul impecabil al modelului. Iar asta înseamnă o alimentație sănătoasă, odihnă, îngrijire.

„Asta este cartea noastră de vizită – frumusețea. În spatele unei coperte stau multe sacrificii. Foarte puțini știu că adesea, în cadrul sesiunilor foto, un model poate fi îmbrăcat lejer în timp ce afară sînt doar +4 grade sau invers”, a povestit Alina.

Viața unui model nu este deloc ușoară, azi ești în Australia, iar mîine la Paris, peste două zile aterizezi într-un alt colț al lumii.

Pentru frumoasa moldoveancă, cea mai dificilă deplasare a fost la Londra, oraș care i-a părut rece din toate punctele de vedere. A intrat în modeling cînd avea 22 de ani, iar cei opt ani dedicați în întregime aceste profesii au determinat-o să spună la un moment dat „stop”, iar, asta după cum mărturisește, Alina, pentru că obosise să facă bagajele și să-și schimbe locul de ședere la nesfîrșit. Mai ales că ea își dorea o familie și o casă, dar nu o cameră rece de hotel.

„În modeling ai timp pentru toate – și să rîzi, și să plîngi, și să te distrezi”, remarcă eroina noastră.

Ea recunoaște că cel mai greu a fost începutul.

„Plîngeam ca un copil cînd ajungeam într-o cameră de hotel – singură, cu oameni străini, cu familia lăsată în urmă. Simțeam că mă doboară dorul de casă, deși încercam să-mi fac o casă în fiecare oraș”, ne-a mărturisit protagonista.

Cu toate că a călătorit mult prin lume, peste ani, prioritate a devenit familia și fetița sa, Maria, de 2 ani și 7 luni. Nu a rupt legătura cu lumea modei și, atîta timp cît va putea, va profesa, dar nu în defavoarea timpului petrecut cu cei dragi.

În anii în care a făcut modeling, Alina a avut parte de experiențe de tot soiul, au fost zile în care simțea că e tratată regește, iar în altele – cu idiferență.

„Îmi aduc aminte cînd m-am certat de agentul meu, pentru că mi-am permis să întreb dacă mai avem mult de așteptat pentru o sesiune foto pentru Givenchy. Iar atunci cînd am lucrat pentru Kenzo, m-am simțit tratată regește, pe lîngă faptul că echipa era una super-profesionistă”, ne-a povestit Alina.

Una dintre sesiunile foto cu care se mîndrește cel mai mult este coperta pentru revista „Costume”, o ediție din Danemarca.

 

„Echipa a fost foarte pozitivă, iar sesiunea foto foarte ușoară. Rezultatul a fost unul pe potrivă, a fost una dintre cele mai memorabile experiențe”, a mărturisit protagonista.

Deși are multe amintiri frumoase legate de modă, recunoaște că în prezent nu ar mai putea sacrifica mult timp acestei profesii. Deși mai acceptă oferte de muncă în domeniu, totuși ele sînt mult mai puține decît pînă a apărea în viața ei Maria.

Concurența în lumea modei este foarte mare, iar frumusețea este doar un accesoriu, pe cînd personalitatea este cea care adaugă sare și piper și te face unică.

„Frumusețea nu te ajută să deschizi multe uși. Pe lîngă frumusețe, trebuie să fii inteligentă, omenoasă și cumsecade”, a conchis moldoveanca noastră.

Alina Bîrlădeanu este femeia care a avut curajul să lase în spate o lume a frumuseții, să o schimbe pe liniștea de acasă, pe fericirea de a fi alături de familie și copil.

Dacă vrei să fii protagonistul campaniei noastre și să scoți din anonimat lucrurile frumoase sau istoria ta irepetabilă, te îndemnăm să trimiți un mesaj pe adresa electronică a portalului de știri NOI.md: info@noi.md.

Iar noi, în fiecare zi de duminică, te invităm să citești file din istoria unor moldoveni, adevărați urmași ai lui Ștefan.

Alte reportaje din proiectul ”Moldovenii care scriu istoria” puteți găsi aici.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load