Criza energetică stiri: 772
Preşedintele stiri: 3230
Puterea stiri: 7217
Obiectiv european stiri: 291

Au fost numite avantajele și dezavantajele dormitului alături de animalele de companie

5 iun. 23:30   Mai multe...
1003

Medicul veterinar șef al Societății veterinare din America de Nord, Dana Varble, a numit pentru CNN avantajele și dezavantajele dormitului alături de animalele de companie.

După cum a menționat specialista, în ceea ce privește animalele de companie, este bine pentru ei să doarmă cu stăpînii lor, deoarece acest lucru indică nivelul lor ridicat de încredere și le permite să stabilească o legătură mai strînsă cu oamenii. Potrivit expertei, acest lucru are un efect pozitiv asupra sănătății și stării psihice a animalelor.

Cu toate acestea, atunci cînd vine vorba de beneficiile pentru oameni, totul nu devine atît de clar, subliniază medicul veterinar. De regulă, un astfel de somn nu este considerat foarte util pentru om, deoarece acțiunile animalelor pot împiedica somnul profund al omului. Micro-trezirile pot duce la stres, ceea ce duce la deteriorarea somnului, a declarat Kristen Knutson, profesor la Catedra de Neurologie și Medicină Preventivă la Universitatea Northwestern Feinberg School of Medicine.

"Animalele se pot mișca, lătra, perturba somnul. Somnul la cîini și pisici este nestatornic, în mod inevitabil ei se ridică și se plimbă pe pat, pășind peste oameni. Toată această activitate va duce la fragmentarea somnului", a explicat medicul Vsevolod Polotski, director pentru cercetarea somnului și profesor la Catedra de Medicina de la Universitatea Johns Hopkins.

Cu toate acestea, după cum a remarcat specialistul în somn, Raj Dasgupta, profesor la școala medicală Keck de la Universitatea din California de Sud, dormirea cu animalele de companie poate fi utilă persoanelor care suferă de depresie sau anxietate. El a explicat că acest lucru îi ajută să capete un sentiment de confort, precum și le reduce anxietatea. De asemenea, dormirea noaptea în același pat cu animalele de companie poate fi utilă pentru copii, a adăugat specialistul.

3

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав