Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Petrolul a crescut peste 100 de dolari

18 iul. 2022,, 16:45   Economie
2511 0

Prețurile petrolului au continuat să crească luni, 18 iulie. La acest lucru a contribuit o slăbire a dolarului și stocurile limitate, care au compensat temerile de recesiune și perspectiva unor restricții ample din cauza COVID-19 în China, reducînd din nou cererea de combustibil, transmite RBC-Ucraina cu referire la Reuters.

Contractele futures pe Brent pentru livrare în septembrie au crescut cu 0,7%, pînă la 101,85 dolari pe baril, după ce au crescut vineri cu 2,1%. Contractele futures pentru țițeiul american WTI pentru livrare în august au crescut cu 0,3%, pînă la 97,86 dolari pe baril, după ce au crescut cu 1,9% în sesiunea precedentă.

Săptămîna trecută, Brent și WTI au înregistrat cea mai mare scădere săptămînală din aproximativ o lună din cauza temerilor de o recesiune care ar afecta cererea de petrol. Exercițiile masive de testare COVID au continuat în anumite părți ale Chinei în această săptămînă, stîrnind îngrijorări cu privire la cererea de petrol din partea celui de-al doilea consumator de petrol din lume.

Vizita lui Biden în Arabia Saudită

Cu toate acestea, rezervele de petrol au rămas limitate, ceea ce a susținut prețurile. După cum era de așteptat, călătoria președintelui american Joe Biden în Arabia Saudită nu a dus la nicio promisiune din partea principalului producător de petrol OPEC de a crește oferta de petrol.


Biden dorește ca producătorii de petrol din Golful Persic să mărească producția pentru a reduce prețul petrolului și a reduce inflația.

Duminică, Amos Hochstein, consilier principal pentru securitatea energetică al Departamentului de Stat al SUA, a declarat că un efect al călătoriei vor „încă cîțiva pași” din parte a producătorilor de petrol în ceea ce privește aprovizionarea, deși nu a spus care țară sau țări vor crește producția.
„Deși nu au existat promisiuni imediate de creștere a producției de petrol, SUA au indicat o creștere treptată așteptată a producției”, a declarat Baden Moore, șeful cercetării mărfurilor la National Australian Bank.

„Nord Stream”

Săptămîna aceasta, piețele mondiale sînt concentrate pe reluarea furnizării de gaze rusești către Europa prin gazoductul Nord Stream 1, a cărui reparație urmează să fie finalizată pe 21 iulie. Guvernele, piețele și companiile se tem că închiderea ar putea fi prelungită din cauza războiului Rusiei împotriva Ucrainei.

Pierderea acestui gaz ar lovi puternic Germania, a patra economie din lume, și ar spori amenințarea unei recesiuni.

Limitarea prețului petrolului rusesc

Secretarul Trezoreriei SUA, Janet Yellen, a declarat sîmbătă că a avut întîlniri productive cu privire la plafonul propus pentru prețul petrolului rusesc cu o serie de țări aflate în marja reuniunii CFO G-20. Yellen a abordat chestiunea privind marja de preț în timpul unei întîlniri virtuale din 5 iulie cu vicepremierul chinez Liu He, a declarat săptămîna trecută Ministerul Comerțului din China.

Anterior, șefa FMI, Kristalina Georgieva, le-a cerut oficialilor Grupului celor mai mari economii 20 să ia măsuri urgente pentru combaterea inflației. Ea a avertizat că perspectivele economice globale s-ar putea înrăutăți dacă prețurile continuă să crească..

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?