X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Petrolul se ieftinește

24 noi. 2022,, 14:45   Economie
1686 0

Prețurile petrolului scad joi, 24 noiembrie, apropiindu-se de minimele din două luni, deoarece plafonul propus pentru petrolul rusesc de către țările G7 a fost considerat peste nivelurile actuale de tranzacționare pe piață, ceea ce a atenuat preocupările legate de aprovizionare, relatează RBC-Ucraina cu referire la Reuters.

Contractele futures pe petrol Brent au scăzut cu 0,3%, pînă la 85,20 dolari pe baril, în timp ce contractele futures pe petrol american West Texas Intermediate (WTI) au scăzut cu 16 cenți, pînă la 77,78 dolari pe baril.

Ambele valori de referință au scăzut miercuri cu peste 3% din cauza știrilor că plafonul planificat al prețului petrolului rus ar putea fi mai mare decît nivelul actual al pieței.

G7 ia în considerare plafonarea petrolului offshore rusesc la 65-70 de dolari pe baril, a declarat un oficial european, deși guvernele Uniunii Europene încă nu au convenit asupra unui preț.

Intervalul de 65-70 de dolari va fi mai mare decît se așteptau piețele, a declarat într-un raport analistul de mărfuri de la Commonwealth Bank Vivek Dhar. Acest lucru va reduce riscul întreruperii aprovizionării globale, a spus Dhar.


„Dacă UE este de acord să limiteze prețul petrolului la 65-70 de dolari pe baril săptămîna aceasta, vedem riscuri de scădere pentru prețul nostru de 95 de dolari pe baril, estimat pentru acest trimestru”, a spus Dhar.

El a spus că Commonwealth Bank estimează că sancțiunile UE, însoțite de un plafon la prețul petrolului rusesc, vor perturba aprovizionarea un număr suficient de livrări pentru a compensa preocupările actuale cu privire la creșterea economică globală.

Unele rafinării indiene și chineze plătesc prețuri pentru țițeiul Urals sub plafonul propus, au spus comercianții. Urals este principala marcă de petrol pentru export a Rusiei.

Guvernele UE vor relua discuțiile privind limitarea prețurilor joi sau vineri, au declarat diplomații UE.
Potrivit informațiilor RBC-Ucraina, G7 (G7) are în vedere limitarea prețurilor petrolului rusesc offshore în intervalul de 65-70 de dolari pe baril.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?