Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Moldova și Finlanda vor extinde cooperarea comercial-economică

20 mar. 2023,, 17:30   Economie
1916 0

Moldova și Finlanda intenționează să extindă relațiile investiționale și cooperarea comercial-economică.

Despre acest lucru s-a discutat în cadrul întrevederii dintre vicepremierul Dumitru Alaiba și ambasadoarea Republicii Finlanda în Republica Moldova, cu sediul la București, Marjut Akola.

Oficialii au vorbit despre relațiile investiționale, schimburile comerciale și cooperarea în domeniul mediului de afaceri.

Discuțiile au vizat și intensificarea cooperării prin dezvoltarea proiectelor de interes comun, situația macroeconomică, potențialul de dezvoltare a Întreprinderilor Mici și Mijlocii, precum și atragerea capitalului privat în Republica Moldova.

La finalul întrevederii, ambasadoarea Marjut Akola a ținut să își manifeste aprecierea vizavi de progresele Guvernului și reformele demarate de către Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării, cu accent pe creșterea și dezvoltarea economică.


În Republica Moldova activează 3 întreprinderi cu capital finlandez, investițiile în capitalul social însumînd 895 797 mii MDL. Valoarea comerțului exterior al Republicii Moldova cu Finlanda a înregistrat pe parcursul anului trecut, suma de 20 mln. USD.

2
0
0
0
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?