Coronavirus stiri: 8217
Obiectiv european stiri: 320
Criza energetică stiri: 965

Vladimir Lozanov: Noi ne-am dorit să cîntăm și am reușit acest lucru prin sînge și sudoare! (FOTO, VIDEO)

5 sep. 2020,, 12:00   Istoria rockului moldovenesc
3498

Redacția emisiunii "Istoria rockului moldovenesc" a decis să studieze mai detaliat tema metalului moldovenesc și a invitat la interviu doi veterani ai muzicii grele moldovenești - chitaristul și basistul legendarelor formații L.S.D. și Axident. Astfel, oaspeții următoarei ediții a emisiunii au devenit Vladimir Lozanov și Iurii Tabuci (Ёрик).

Răspunzînd la întrebările prezentatorului, muzicienii s-au scufundat în amintirile lor despre cum a început calea în creație, iar acest lucru s-a întîmplat, apropo, la sfîrșitul anilor '80. Ei au povestit, de asemenea, ce personaj din lumea muzicii i-a influențat și i-a inspirat să-și compună propriul material, și-au împărtășit amintirile despre deplasări și concerte, și-au exprimat opiniile cu privire la ideea că stilul de muzică metal este considerat distructiv.

Vladimir Lozanov: "Cînd am început să cîntăm, nu existau nici echipamente, nici instrumente normale. Am fost nevoiți să stoarcem sunetul cu propriile mîini, din ceea ce exista în acel moment. Acum totul este mult mai ușor – există echipamente și instrumente de calitate, Internet, școli video etc. Dar noi ne doream foarte mult să cîntăm și am reușit acest lucru prin sudoare și sînge”.


Răspunzînd la întrebarea: De ce unii oameni cred că metalul este o muzică distructivă, Iurii Tabuci (Ёрик) a spus: "În general, eu aș numi distructivă anume muzica care este acum la modă și este ascultată peste tot - așa-numită "popsa", deși eu aș numi-o cu un alt cuvînt... Priviți ce se întîmplă cu muzica de estradă - despre ce cîntă ei?! Da, metalul este o muzică densă și grea, dar în ea există un sens și este mult mai bine să asculți metal, decît ceea ce este la modă acum!”.

În continuare vă propunem versiunea completă a interviului, la care au participat muzicienii trupelor L.S.D. și Axident, Vladimir Lozanov și Iurii Tabuci (Ёрик). Vizionare plăcută!

Autor: Nicolai Mișcoi

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав