COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Sveatoslav Staruș: Am învățat primele acorduri la vechea chitară a bunicii (FOTO, VIDEO)

În studioul emisiunii "Istoria rockului moldovenesc" îl avem pe chitaristul formației Zdob Și Zdub, Sveatoslav Staruș!

Puțini știu că, înainte de apariția sa în "Zdubi" Sveatoslav se ocupa activ de propria sa creație - la începutul anilor '90, el a format o trupă care a primit denumirea ZOND. Trupa interpreta cîntece care erau compuse de Slava și, după cum recunoaște însuși muzicianul, acestea erau, în cea mai mare parte, compoziții romantice care făceau parte din genul "rockului rusesc". În cadrul acestui interviu Sveatoslav a interpretat la chitară unul dintre cîntecele sale.

Muzicianul ne-a relatat întîmplări și istorii interesante din viața sa, povestind despre primii săi pași în muzică, despre cum a ajuns în trupa Zdob și Zdub, despre plecarea și revenirea ulterioară în "Zdubi", despre ce simțea și ce a făcut în acea perioadă dificilă de absență din colectiv, care a durat cinci ani, dar și despre multe altele.


Printre altele, Sveatoslav Staruș ne-a mărturisit că pentru prima data în viață a văzut o interpretare live a cîntecelor la chitară datorită bunicii sale, care, după cum s-a dovedit, putea cînta la chitara cu șapte strune.

"În copilărie, eu nu vroiam să fac muzică, îmi plăcea mai mult să joc fotbal în curte cu prietenii. Momentul decisiv în viața mea a avut loc atunci cînd am început să aleg muzica pe care vroiam să o ascult. Acestea erau discuri cu The Beatles, The Rolling Stones și multe alte trupe care, după 1985, a început să le producă "Мелодия" - a fost o serie de discuri numită "Arhiva muzicii populare". Și atunci am vrut și eu să interpretez o astfel de muzică, ceea ce însemna că trebuia să învăț să cînt la chitară. Apropo, bunica mea putea să cînte la chitară cu șapte strune și datorită ei am văzut pentru prima dată în viață o interpretare live la chitară. Acest instrument al bunicii a devenit prima mea chitară, pe care am transformat-o în șase strune și am început să învăț la ea primele acorduri pe care mi le-au arătat colegii de clasă și vărul meu", a spus muzicianul.

În continuare, vă propunem atenției Dvs. versiunea completă a interviului cu Sveatoslav Staruș, chitaristul trupei Zdob și Zdub:

Autor: Nicolai Mișcoi

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load