COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Ruslan Spătaru: Într-o trupă rock nu ar trebui să existe democrație (FOTO, VIDEO, AUDIO)

Audio
Ruslan Spătaru: Într-o trupă rock nu ar trebui să existe democrație (FOTO, VIDEO, AUDIO)

Ruslan Spătaru, liderul trupei ”Ёж” din capitală, a venit la Chișinău pentru cîteva zile.

Din păcate, colectivul este în prezent inactiv, iar liderul său locuiește în orașul Voronej. Ruslan Spătaru a acceptat cu plăcere să participe la emisiunea „Istoria rockului moldovenesc”.


Trupa ”Ёж” se bucura de o mare popularitate în rîndul amatorilor moldoveni de muzică rock. Colectivul a evoluat în celebrele cluburi Black Elephant și Yellow Submarine, a participat la toate festivalurile de rock importante din țara noastră, printre care ”Рок-пирог”, ”Старый Мельник” și multe altele.

În componența trupei „Ёж” au făcut parte muzicieni vestiți precum Iurii Șceankin, Garik Tverdohleb, Dmitrii Artamonov și alții. Trupa mergea deseori în turnee, putînd fi văzută chiar pe scena legendarului „Gorbușka” (Casa de Cultură Gorbunov) din Moscova. Melodiile trupei ”Ёж” răsunau deseori la radio, în special hitul "Aripile albe"(”Белые крылья”).

Din păcate, în urmă cu cîțiva ani, trupa ”Ёж” a încetat să mai existe, deși nu a existat o declarație oficială cu privire la destrămarea colectivului. În prezent, unii dintre foștii membri ai formației „Ёж” sînt angajați în alte proiecte muzicale, alții au încetat să mai facă muzică, dar cineva, din păcate, nu mai este în viață (chitaristul Dmitri Artamonov a plecat din viață în 2005).

Ruslan Spătaru consideră că principalul motiv pentru care trupa ”Ёж” s-a destrămat este faptul că într-un colectiv muzical nu trebuia să existe democrație.

„Greșeala mea principală, fatală, aș spune, a fost că am permis ca ultimul cuvînt în trupă să nu fie după mine. Mi se părea că în colectiv trebuie să existe democrație, fiecare să-și aducă contribuția etc. Dar acest lucru este complet greșit. Trebuie să existe o persoană care să pună punct. Din moment ce eu aduceam toate textele și muzica, această persoană ar fi trebuit să fiu eu, ultimul cuvînt ar fi trebuit să fie după mine. Dar s-a primit că toată lumea trăgea plapuma spre el și, drept urmare, trupa s-a destrămat”, a spus Ruslan Spătaru.

Mai multe detalii interesante despre viața și viziunile lui Ruslan Spătaru și despre trupa ”Ёж” puteți afla din interviu.

Autor: Nicolai Mișcoi

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load