Octav Casian: În țara noastră muzica rock nu i-a interesat niciodată pe cei aflaţi la putere (FOTO, VIDEO, AUDIO)

Audio
Octav Casian: În țara noastră muzica rock nu i-a interesat niciodată pe cei aflaţi la putere (FOTO, VIDEO, AUDIO)

Oaspete al emisiunii "Istoria rockului moldovenesc" a devenit cunoscutul muzician, legenda muzicii metal din Moldova, Octav Casian.


Numele acestui muzician este legat, în mod indispensabil, de una dintre cele mai cunoscute formaţii din țara noastră, care în anii 90 ai secolului trecut, zguduia pereţii caselor de cultură și sălilor de concerte cu sunetele muzicii metal. Această formaţie se numea Axident.


În perioade diferite de timp Octav Casian a fost membru al diferitelor colective și proiectelor muzicale metal, printre care Inaera, Mosh Guerrilla, Tones of Powder, Total Harmonic Distortion, grupul Inaera fiind moldo-belarus, iar Total Harmonic Distortion fiind proiect moldo-ucrainean. Din anul 2015 şi pînă în prezent, Octav Casian este liderul și vocalistul formaţiei Busola, care interpretează muzică în stilul metal stoner.În cadrul interviului, au fost abordate mai multe subiecte, printre care tema existenței și promovării muzicii rock în țara noastră. Iată ce a spus Octav Casian referitor la acest lucru: "În Moldova muzica rock nu a interesat niciodată autoritățile, aceasta rămînînd neobservată de ei şi în acele timpuri, dar şi în zilele noastre. Mulți muzicieni fiind deziluzionați au părăsit țara, unii dintre ei au obținut succese în străinătate, alţii nu au reuşit, iar acei care au rămas aici și continuă să cînte în stil rock pot conta doar pe puterile proprii. Poate că atunci cînd se vor perinda mai multe generații, situația muzicii rock din țara noastră se va schimba înspre bine, cineva va investi bani și resurse... Dar sincer nu prea cred asta".Și totuși, în pofida tuturor acestor impedimente, Octav Casian continuă să persevereze în muzică, nu se dezminte pe sine însuşi, nici pe fanii săi. Astfel, pe data de 14 decembrie, grupul Busola va prezenta oficial deja al doilea album al său, numit "Fabuloss". Concertul-prezentare al noului disc al formaţiei se va desfășura la clubul Seven din Chișinău.Propunem atenţiei Dvs. interviul acordat de Octav Casian, în cadrul programului "Istoria rockului moldovenesc":


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load