Marian trăiește deja de mai mult timp la Moscova și colaborează acolo cu multe colective, inclusiv cu cele din care fac parte și alți compatrioți de-ai noștri, de exemplu, Inna Bondari, Ghenadie Batog ("Макеныч"), Alexandr Lobanov (formația "Кристобаль Хунта") etc.
Periodic, Marian Caldararu vine la Chișinău, fapt care ne-a permis să-l invităm în studioul nostru și să realizăm cu el un interviu amplu și interesant. În cadrul discuției au fost atinse mai multe subiecte, Marian s-a scufundat în amintiri și a povestit nu doar istorii informative și interesante, dar și unele absolut uimitoare și neobișnuite.
Oaspete emisiunii noastre a vorbit despre cum a învățat să cînte la instrumente de percuție, cum a învățat să le creze el însuși, și-a amintit de perioada cînd cînta în trupa "Trigon" și mergea cu ea în turnee prin Europa, ajungînd să dea concerte chiar și în Noua Zeelandă, dar și despre multe altele.
Răspunzînd la întrebarea care dintre marii bateriști reprezintă un exemplu pentru el, Marian Caldararu a spus că exemplu nu poate fi doar unul. "Pot să spun că au existat doi muzicieni care au avut o mare influență asupra mea – Phil Collins și Billy Cobham. Aceasta este o combinație destul de ciudată, dar așa a fost. În general, aș putea enumera mai mulți muzicieni, însă aceasta va fi o listă colosală și va fi imposibil să-l aleg pe cel mai bun dintre ei – fiecare este bun, fiecare este unic. Cu cît muzicianul este mai unic, cu atît el este mai valoros. Chiar dacă douăzeci de persoane pot să cînte exact ca Buddy Richie, el oricum va fi primul și unicul în acest sens. Și dacă ei îl copiază, aceasta este alegerea lor. Iar individualitatea este ceea ce definește persoana și interesul față de ea, mai ales dacă este vorba despre un muzician", a menționat Marian Caldararu.
În continuare vă propunem să urmăriți versiunea completă a interviului cu bateristul și percuționistul Marian Caldararu:
Autor: Nicolai Mișcoi
Adăuga comentariu