TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Lilian Severin: Rock'n'roll-ul se învață în subsoluri, dar nu în școlile muzicale (FOTO, VIDEO, AUDIO)

Audio
Lilian Severin: Rock'n'roll-ul se învață în subsoluri, dar nu în școlile muzicale (FOTO, VIDEO, AUDIO)

Oaspeții emisiunii "Istoria rockului moldovenesc" sînt membrii unei din cele mai vestite trupe moldovenești FurioSnails - Lilian Severin și Vitalie Colț.


Muzicienii au vorbit despre cum a apărut trupa Snails, de ce, după un timp oarecare, băieții au trebuit să modifice numele trupei în FurioSnails, de asemenea, au discutat despre concursul de muzică POT Music și despre alte proiecte.Lilian și Vitalie și-au exprimat opinia cu privire la situația muzicii rock din Moldova.


"La începutul anilor 1990, în țara noastră a existat o mulțime de trupe rock. Atunci mai exista infrastructura pe care am moștenit-o din URSS - aceleași case de cultură, unde muzicienii se adunau și cîntau rock'n'roll, unde erau organizate concerte rock, alte locuri și încăperi care puteau fi folosite pentru a practica muzica rock. Puțin mai tîrziu, oamenii au început să părăsească Moldova - unii în Occident, alții în Orient. De aici au plecat mulți intelectuali, care, de fapt, cîntau muzică rock. Și acum sîntem în situația în care statul nu oferă tinerilor posibilitatea de a practica muzica. Da, desigur, există încă instituții de învățămînt de stat, cum ar fi școli și colegii de muzică, dar acolo nu poate fi învățat rock'n'roll-ul, deoarece această muzică se învață în subsoluri, în underground. Și trebuie să ai acest subsol", a spus Lilian Severin."Trebuie să spun că această situație cu muzica rock nu este numai în Moldova - această tendință este observată în întreaga lume. În plus, în țara noastră nu există spații pentru desfășurarea spectacolelor formațiilor rock. Îmi exprim foarte mult respectul față de cluburile "Black Elephant" și "Yellow Submarine", pentru că datorită lor puteam cînta, exista echipament și ne puteam arăta muzica... Și totuși, în pofida tuturor lucrurilor, rockul în țara noastră este încă viu. Am prieteni care cîntă și organizează concerte cu muzică metal și mulți oameni vin la aceste concerte, ceea ce este o veste bună!", a spus Vitalie Colț.Versiunea completă a interviului cu membrii trupei FurioSnails poate fi vizualizată mai jos, precum și ascultată în format audio.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load