COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Istoria rockului moldovenesc continuă! (FOTO)

Istoria rockului moldovenesc continuă! (FOTO)

Anul 2019 a rămas în memoria amatorilor de muzică rock datorită numeroaselor evenimente. Ne-am dori să ne amintim despre unele din ele împreună cu voi:

Trupa chișinăuiană Busola care cîntă în stilul stoner-metal a cîștigat Marele Premiu al Festivalului Posada Rock – 2019 care a avut loc în orașul român Cîmpulung – Muscel.


Formația Zdob Și Zdub a lansat un album conceptual nou dedicat interacțiunii dintre omul și natura, protecției mediului și combaterii problemelor ecologice. Noul disc a fost întitulat „Bestiarium”, coperta fiind realizată de renumitul pictor și muzician Serghei Bucur. Pe lîngă aceasta, în 2019 formația Zdob și Zdub a împlinit 25 de ani!

În acest an fost organizat cu succes următorul concurs POT Music menit să selecteze și să promoveze tinere talente care cîntă muzica alternativă. Concursul din anul curent a fost cîștigat de trupa Walking Through Ashes.

Formația Cristobal Hunta a lansat un album nou, întitulat „Net nicego” («Нет ничего»), precum și a filmat la Moscova o peliculă cu aceeași denumire. Filmul a fost realizat de vestitul regizor rus Iuri Kupavîh. Filmul „Net nicego” a ocupat primul loc în nominalizarea „Filme muzicale” la Festivalul Cinematografic Internațional „Svoboda” care a avut loc la Rostov-pe-Don (Rusia).

În 2019 s-a făcut remarcată și trupa metal de la Chișinău Infected Rain. Băieții au lansat multașteptatul album nou „Endorphin”, precum și au împărtășit vestea îmbucurătoare că în 2020 trupa va efectua, în sfîrșit, un turneu în Canada și SUA.

În ansamblu, desigur, rockul moldovenesc este viu și se dezvoltă, se mișcă înainte – trupele înregistrează albume noi, apar colective noi, tinere, se dau concerte etc. Mediul rock din Moldova este activ, iar acest lucru este fundamental!

Redacția emisiunii „Istoria rockului moldovenesc” le urează tuturor amatorilor de muzică bună, calitativă: "La mulți ani! Vă dorim sănătate, succese și multă muzică nouă! Istoria continuă!"

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...

Sondaj Toate

load