TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

„În continuare vom acționa noi!” Trupa ”Viktor” revine la Chișinău! (FOTO, VIDEO) ©

Miercuri, 29 ianuarie, la Filarmonica Națională ”Serghei Lunchevici” va avea loc un mare concert dedicat creației legendarului interpret sovietic de muzică rock Viktor Țoi. În fața publicului din capitală va evolua trupa „Viktor”.

Toată lumea cunoaște cîntecele trupei ”Kino”, fără exagerare. Au trecut aproape 30 de ani de la moartea lui Viktor Țoi, liderul colectivului, însă creația sa este și acum actuală. De ce? La această întrebare le este greu să răspundă chiar și celor care l-au cunoscut pe Țoi îndeaproape. Cîntecele sale sînt simple și pe înțelesul tuturor, ele par a fi scrise despre fiecare dintre noi, acestea reflectă realitatea noastră, chiar dacă aceste compoziții au fost scrise la sfîrșitul anilor '80 ai secolului trecut. Iar noi ascultăm aceste cîntece și astăzi, le cîntăm și acum.

După moartea lui Viktor Țoi au început să apară un număr considerabil de așa-ziși urmași ai muzicianului. Ei într-adevăr sînt foarte mulți și ei toți sînt interesanți în felul lor. Dar întotdeauna deosebită de toți a fost trupa ”Viktor”, care chiar și-a pus denumirea după Țoi care a plecat prea devreme de lîngă noi.

Este de remarcat faptul că anume trupa ”Viktor” a primit oficial drepturile de a interpreta melodiile formației ”Kino” și, respectiv, este urmașul oficial al acestui legendar colectiv sovietic, pe care noi cu toții îl iubim atît de mult. Și trebuie menționat că „Viktor” transmite sincer și foarte emoționant atmosfera creației „Kino”, cufundînd ascultătorii în acei ani în care din fiecare chioșc de casete și de la ferestrele clădirilor răsuna cîntecele lui Viktor Țoi.

Pentru prima oară, trupa ”Viktor” a evoluat la Chișinău în 2018 - atunci în program au răsunat doar cîntecele trupei ”Kino”. De data aceasta, muzicienii promit că vor fi interpretate atît piesele lui Viktor Țoi, cît și cîntecele de autor ale colectivului, care, de asemenea, se deosebesc prin melodicitate, sinceritate, stîrnind interes și iubire sinceră din partea ascultătorului.

Vino pe 29 ianuarie la Filarmonica Națională ”Serghei Lunchevici” la marele concert al trupei ”Viktor”, în cadrul căruia va fi sărbătorită cea de-a 30-a aniversare a albumului ”Группа крови” al legendarului și iubitului ”Kino”! Începutul - la ora 19.30.

Biletele pentru concertul trupei ”Viktor” pot fi procurate pe fest.md și afisha.md, dar și la casa Filarmonicii Naționale "Serghei Lunchevici" (tel. 022-22-27-34).

Lucruri interesante și importante despre trupa ”Victor”:

* Directorul trupei ”Victor” este fostul director al trupei ”Kino”, Iurii Belișkin

* Trupa ”Victor” a reînregistrat și a lansat albumul „Звезда по имени Солнце” al trupei „Kino”

* Colectivul a înregistrat și a lansat mai multe albume, care au inclus piese de compoziție proprie, multe dintre ele devenind adevărate hituri și cîștigînd dragostea unui număr imens de oameni

* Trupa ”Victor” a participat la marele festival rock ”Нашествие”, unde formația a fost primită cu căldură de un auditoriu de mii de oameni

P.S. Mai jos puteți urmări interviul cu liderul trupei „Viktor” Ashat Kalbaev, care a fost înregistrat la Chișinău în cadrul emisiunii „Istoria rockului moldovenesc” pe site-ul Noi.md, în cadrul primei vizite a trupei în Moldova:

Autor: Nicolai Mișcoi

Recomandă:
Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Advertorial.

Mai multe

Sondaj Toate

load