X 
Coronavirus stiri: 8216
Obiectiv european stiri: 317
Criza energetică stiri: 941

Evghenii și Dmitrii Berdea: Noi nu sîntem rivali! (FOTO, VIDEO)

12 dec. 2020,, 12:05   Istoria rockului moldovenesc
10428

Eroii ediției de astăzi a emisiunii "Istoria rockului moldovenesc" sînt cunoscuții frați-toboșari Evghenii și Dmitrii Berdea, fiii legendarului muzician Iuri Ivanovici Berdea.

Băieții au vorbit despre copilăria lor, despre cum au ajuns să cînte la un astfel de instrument ca tobele și acest lucru nu s-a întîmplat la o vîrstă fragedă, așa cum s-ar părea din motive obiective, despre învățătorii lor, printre care, în afară de tatăl lor, au existat și personalități cunoscute precum Garik Tverdohleb și Oleg Baltaga, despre primele lor concerte și o listă impresionantă de colective în care au reușit să cînte și cîntă și în prezent. În cadrul discuției au fost abordate multe subiecte importante și interesante.

Frații au recunoscut că între ei nu există nici un fel de rivalitate în ceea ce privește profesionalismul de interpretare la instrumente de percuție. "Muzica nu este o competiție. Cînd vezi că cineva cîntă bine și îți place, tu pur și simplu primești plăcere din acest lucru. Da, noi ne putem da sfături unul altuia, chiar critica, dar totul se întîmplă sub formă de Joc și acest lucru chiar ne motivează", a recunoscut Dmitrii Berdea.


Evghenii Berdea: "În principiu, nu pot percepe muzica ca un sport, nu pot percepe concursurile muzicale, pentru că ele sînt pur și simplu o prostie - să compari muzicieni care este mai bun, care este mai tare etc.".

În continuare vă propunem versiunea completă a interviului cu Evghenii și Dmitrii Berdea:

Autor: Nicolai Mișcoi

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав