De ce nu a fost lansat pînă acum albumul rock al lui Dan Bălan? (FOTO)

De ce nu a fost lansat pînă acum albumul rock al lui Dan Bălan? (FOTO)

Deja de cîțiva ani prin rețea „hoinărește” informația despre faptul că în 2006 renumitul interpret moldovean Dan Bălan a plecat în SUA și a înregistrat un album rock, dar din anumite motive pînă în prezent acest disc nu a văzut lumina zilei. Totodată, cunoscătorii muzicii de calitate care au avut norocul să asculte acest material au o opinie foarte bună despre el și remarcă nivelul înalt al acestuia. 


Se cunoaște că asupra albumului s-a muncit la unul dintre cele mai performante studiouri de înregistrare Ocean Way de la Los Angeles. În procesul înregistrării a fost implicat renumitul producător Jack Joseph Puig care a lucrat cu astfel de trupe precum Green Day, U2, Rolling Stones, No Doubt, Lady Gaga și multe alte vedete cu renume mondial. 


Dan Balan a atras la munca asupra albumului rock solo muzicienii profesioniști din Moldova, printre care chitaristul Igor Buzurniuc, basistul Alex Calancea și toboșarul Ghenadie Barbu. „A fost o experiență foarte bună și interesantă. Am stat la Los Angeles mai bine de un an și am muncit la unul dintre cele mai bune studiouri. Îmi amintesc că la dispoziția mea în timpul înregistrării au fost circa 20 de chitare bass. În final am înregistrat albumul care, cu regret, așa și nu a fost lansat. De ce? Dan Bălan este și un bun producător și foarte bine simte piața muzicală, momentul oportun etc. Așadar, putem spune că albumul își așteaptă ceasul”, a mărturisit Alex Calancea în cadrul emisiunii „Istoria rockului moldovenesc”. 


Bineînțeles că admiratorii lui Dan Bălan cunosc că la începutul carierei sale artistice Dan a fost pasionat anume de muzica rock și chiar a interpretat gothic doom metal. Primele trupe în care a cîntat Dan Bălan au fost Pantheon și Inferialis. Erau anii '90, cînd practic toate trupele de la Chișinău evoluau în sălile de concert de la uzine – tot aici putea fi văzută și trupa rock a lui Dan Balan. Admiratorii muzicii rock, desigur, toți acești ani așteaptă să audă acest album rock al lui Dan Bălan înregistrat în SUA. Nu putem decît să sperăm că acest material nu va fi dat uitării și în viitorul apropiat Dan Bălan îl va lansa. Redacția Noi.md a încercat să-l contacteze pe Dan Bălan, solicitîndu-i să relateze despre albumul rock și să-și împărtășească memoriile despre trecutul său de rock'n'roll care a coincis, după cum am menționat mai sus, cu anii 90 ai secolului trecut. Așteptăm răspunsul muzicianului și vă îndemnăm să urmăriți știrile noastre!


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load