COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Alex Calancea: Rockul îmi place, în primul rînd, ca stare (FOTO, VIDEO, AUDIO)

Audio
Alex Calancea: Rockul îmi place, în primul rînd, ca stare (FOTO, VIDEO, AUDIO)

Echipa de filmare a emisiunii „Istoria rockului moldovenesc” a fost în vizită la celebrul bass chitarist, Alex Calancea. El ne-a invitat la sala de repetiție a echipei sale, care se află chiar în centrul Chișinăului.

Muzica lui Alex este cunoscută și iubită nu numai în Moldova, dar și peste hotarele ei. Proiectele sale, Alex Calancea Band și LUPII, se bucură de popularitate și cerere în rîndul cunoscătorilor de muzică populară și nu numai. Muzicienii au multe turnee, unde adună săli pline de admiratori, evoluează la diferite festivaluri importante.


În cadrul interviului, Alex Calancea ne-a povestit despre cum și-a început cariera artistică în satul Cuhnești, raionul Glodeni, cum a format în școală prima sa trupă, cu care interpreta diferite hituri, inclusiv cîntecele legendarului Scorpions. De asemenea, Alex a vorbit despre venirea sa la Chișinău și despre momentul în care a făcut pentru prima dată cunoștință cu rockul moldovenesc și muzicanții-rock din Chișinău, despre repetițiile în bucătărie și excursiile la vestita „Stekliașca”, unde în anii 90 aveau loc diferite chefuri și se organizau concerte.

„La început, muzica rock pe care am auzit-o la Chișinău nu m-a surprins cu adevărat. Eu, fiind un băiat de la țară, am fost educat după tradițiile muzicii populare, folclorice. Dar rockul mi-a plăcut întotdeauna, în primul rînd, ca stare. Și îmi amintesc mai ales de experiența în muzica rock atunci cînd noi, fiind în SUA, am înregistrat un album rock cu Dan Balan - atunci am avut ocazia să lucrez cu astfel de muzicieni minunați precum Igor Buzurniuc și Ghenadie Barbu. Din păcate, acest album așa și nu a fost lansat”, recunoaște Alex.

Desigur, în timpul discuției nu am putut să nu ne aducem aminte de perioada în care Alex Calancea a cîntat în trupa NDS, al cărui lider era Igor Saksin. Cu siguranță, mulți dintre voi își amintesc de hitul acestui colectiv, care deseori putea fi auzit la radio - piesa se numește „Televizor”, la care a fost filmat și un videoclip.

„A fost o perioadă minunată. Eu atunci am observat imediat că acest proiect este unul foarte fain – acolo totul era cool: și versurile, și melodia, dar, din păcate, piața noastră nu este pentru astfel de muzică. Deși Igor era sigur că vom reuși: „Iată-iată, iată chiar acum”, spunea el... Dar eu cred că acest proiect ar fi putut avea succes în Rusia sau Ucraina. Igor Saksin scrie texte foarte bune, compune melodii bune și am văzut că el iubește foarte mult muzica. Și el a crezut în proiect, noi aveam concerte... Îmi amintesc că în colectivul nostru era o atmosferă minunată, Igor Saksin însuși este o persoană grozavă și mă bucur mult că am avut ocazia să-l cunosc. Iar mai apoi eu am avut deja proiectul Alex Calancea Band, a început o activitate furtunoasă, turnee etc.”, își amintește Alex.

În continuare propunem atenției Dvs. versiunea completă a interviului cu Alex Calancea. Vizionare plăcută!

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load