COVID-19 în MOLDOVA

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Cum să te înscrii la testul privat COVID-19 și cum să te pregătești pentru el

Internauții împărtășesc informații despre cum te poți înscrie la testul COVID-19 în Moldova, ce nu trebuie să faci înainte de testare și cum se desfășoară procesul în sine.

După cum a relatat portalului Noi.md unul dintre chișinăuienii care a făcut testarea, el a ales clinica pentru efectuarea testului la COVID-19 printr-o căutare pe Google, care i-a oferit o anumită listă de clinici. Apoi, analizînd fiecare dintre site-uri, el a ales-o pe cea mai aproape de casă. Totodată, unele site-uri ale clinicilor moldovenești nu funcționează, altele fac programări doar în una sau în cîteva filiale.

Următorul punct important: poți face testul doar dacă te-ai programat în prealabil. Acest lucru se face pentru a nu exista aglomerație la clinică. Cu toate acestea, să suni pentru a te înregistra este ireal. În timpul zilei, nimeni nu răspunde la telefon, nici nu la telefonul mobil, nici la telefonul fix.

Confruntîndu-se cu o astfel de situație, eroul istoriei noastre a scris pe pagina clinicii din rețelele sociale despre incapacitatea de a se înscrie, deoarece nu răspunde nimeni la telefon. I s-a răspuns că acest lucru se datorează faptului că liniile sînt supraîncărcate și l-au înregistrat prin rețelele de socializare, cerîndu-i să indice datele din pașaport și locul de reședință, au stabilit data și l-au întrebat în ce limbă să elibereze rezultatul.

Cu toate acestea, mare i-a fost surpriza naratorului nostru, cînd în ziua stabilită X, venind la testare la ora indicată, el a văzut o coadă de vreo 20 de persoane. Și asta pentru un test destul de scump! Și toți aveau programare la analiză.


În același timp, nu putem vorbi despre respectarea unei distanțe sociale. Ea a dispărut. Asistenta chemă după listă. Și în timp ce ea strigă numele și prenumele, toată lumea se adună și ascultă. Bine că măcar toți purtau măști. Drept că nu le purtau corect, dar măcar le aveau.

În timp ce aștepta, o asistentă a recunoscut că înregistrează la aceeași oră cîte 2-3 persoane. După ce a așteptat o jumătate de oră, eroul istoriei noastre în sfîrșit a intrat. În clădire se permite intrarea a două persoane. În interior erau puțini oameni și se respecta distanța. Mulțumesc și pentru asta!

Apoi, te apropii de o fereastră și acolo se cere pașaportul și datele medicului de familie, precum și să semnați un documentul, ATENȚIE! despre faptul că ești familiarizat cu regulile testării! Deși nimeni nu ne-a avertizat sau vorbit despre ele.

Regulile sînt următoarele: nu trebuie să bei, să mănînci și să fumezi cu 3 ore înainte de efectuarea analizei.

Analiza însăși decurge repede. 2-3 minute. De la intrarea în încăpere, perfectarea documentelor, achitarea și analiza în sine îți ia maximum 10 minute.
Sperăm că aceste informații vor fi utile tuturor doritorilor de a face testul COVID-19 și le va fi mai ușor să treacă peste toate etapele acestei proceduri.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load