Află cum poți recupera GRATUIT documentele pierdute sau furate în străinătate

Află cum poți recupera GRATUIT documentele pierdute sau furate în străinătate

Adeseori, documentele pierdute în străinătate de către cetățenii moldoveni și actele de identitate furate în diverse circumstanțe, sînt găsite de către autoritățile străine care, la rîndul său, le transmit ulterior în adresa ambasadei sau oficiului consular al Republicii Moldova acreditat în statul respectiv.


După recepționare, într-un interval relativ scurt de timp, misiunile diplomatice și oficiile consulare moldovenești le redirecționează în Republica Moldova autorităților emitente sau le transmit la adresa de domiciliu în Moldova a posesorului, odată ce acestea nu au fost ridicate personal de la consul.


Prin urmare, se recomandă ca cetățenii Republicii Moldova, a căror acte de identitate, documente, etc, au fost furate sau pierdute în străinătate, să informeze despre cele întîmplate poliția locală.


Ulterior, persoanele interesate urmează să stabilească legătura cu ambasada sau oficiul consular moldovenesc în scopul informării funcționarului consular despre circumstanțele cazului de pierdere sau furt, precum și solicitării de a fi contactate dacă documentele vor fi găsite și recepționate.


Vă reamintim că, dacă aveți întrebări legate de anumite situații-problemă, ne puteți scrie pe adresa de email intreaba@noi.md, iar noi vom căuta răspunsuri la ele cerînd sfaturile specialiștilor în domeniul respectiv.


Pentru a vedea mai multe răspunsuri la întrebările arzătoare parvenite pe adresa redacţiei noastre, accesaţi acest link.


 


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load