TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Acordînd cetățenia sa, Rusia nu cere renunțarea la cea moldovenească

Acordînd cetățenia sa, Rusia nu cere renunțarea la cea moldovenească

Foarte des, moldovenii din Rusia se interesează: în ce situație este necesară renunțarea la cetățenia Republicii Moldova: atunci cînd primesc un permis de ședere temporară, permis de ședere, se înscrie în programul Purtător de limbă rusă sau depun actele pentru cetățenia Rusiei (în procedura generală/simplificată sau conform programului de relocare).

Vă explicăm în ce cazuri particulare este necesară renunțarea la cetățenie și în care - nu:

1) În momentul solicitării permisului de ședere temporară - renunțarea la cetățenie/retragerea cetățeniei nu este necesară!
2) La solicitarea unui permis de ședere, în conformitate cu modificările din 11.01.2019, este exclusă condiția de a prezenta documentul care confirmă cererea de renunțare la cetățenia Moldovei (modificări similare sînt actuale pentru permisul de ședere privind programul Purtător de limbă rusă!) Vă reamintim că permisul de ședere este emis fără un termen de expirare (adică dacă vrei să te afli legal în Federația Rusă fără a depune la cetățenie - această opțiune este cea mai optimă).
3) La obținerea cetățeniei Federației Ruse în regim simplificat, în conformitate cu Partea a 8-a din art. 14 din Legea federală „Cu privire la cetățenie” din 31 mai 2002 Nr. 62 LF, - renunțarea la cetățenia moldovenească nu este necesară!
4) În cazul în care sînteți membru al programului de stat Relocarea compatrioților, refuzul se face în mod oficial: trimiterea unei scrisori privind dorința de a renunța la cetățenie către Secția Consulară a Ambasadei Republicii Moldova în Rusia. Confirmarea trimiterii scrisori este suficientă. Procedura de renunțare poate să nu fie finalizată. În momentul angajării în cadrul unui serviciu public în Rusia, la o anumită etapă veți fi obligat să confirmați că nu sînteți cetățean al Moldovei.


Doar la obținerea cetățeniei după programul Purtătorul de limbă rusă este necesară renunțarea completă la cetățenia moldovenească!

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load