X 
Arşiţa stiri: 174
Jocurile Olimpice stiri: 134
Transnistria stiri: 1455

Directoarea unei agenții de turism: Oamenii s-au săturat de haos și pandemie, de aceea vor să se odihnească așa cum se cuvine

3 iun. 2022,, 10:00 (reactualizat 4 iun. 2022,, 03:10)   Interviuri
8613 0

În pofida situației complicate în țară și peste hotare, vara - perioada estivală – nu este anulată. Am rugat-o pe Ana Zavalistaia, directoarea agenției de turism TREZA TUR, să ne recomande unde e mai bine să mergem în vacanță.

Stimată Ana, noi am mai discutat și acum un an, pe atunci toată lumea spera că în anul următor pandemia se va încheia și ramura turismului se va restabili pe deplin. Iată că pandemia s-a încheiat, dar nu ne este mai ușor… Cum vă isprăviți în actuala situație, în care multe direcții au devenit dificile?

Pandemia s-a încheiat și activitatea turistică a fost reluată. Am deschis toate direcții pe care le aveam înainte de pandemie – Bulgaria, Grecia, România – au fost anulate toate restricțiile.

Există țări în care încă mai funcționează cererea de prezentare a vaccinării, ori se poate călători fără acest document?

Turcia, Egipt încă mai cer certificatul de vaccinare sau testele. Și țările din Europa anulează restricțiile.


Poate deveni o problemă faptul că, temporar, Agenția servicii publice nu mai eliberează pașapoarte? Cum vor acționa agențiile de turism în caz că unele țări, în pofida solicitării MAEIE, nu vor permite intrarea compatrioților noștri care au pașapoartele expirate?

Deocamdată această prevedere nu a intrat în vigoare. Totul depinde de MAEIE. Cred că 90% dintre turiști s-au pregătit din timp pentru perioada estivală, de odihnă.

Avem informații despre scumpirea semnificativă a călătoriilor în anumite țări. Așteptați o reducere a fluxului de turiști din cauza majorării prețurilor?

Într-adevăr, tururile s-au scumpit și ne așteptăm la noi scumpiri. Dar mereu există niște oferte speciale, tururi de ultim moment. Reieșind din situația de la începutul sezonului, fluxul nu se va micșora. Posibil, vor fi procurate alte variante de odihnă, oamenii se vor odihni mai modest, dar se vor odihni totuși.

Există opinia că în actualul sezon Bulgaria va fi cea mai solicitată destinație maritimă. Așa să fie, și dacă e așa, atunci de ce?

Bulgaria întotdeauna a fost solicitată, însă dat fiind că în acest an hotelurile bune din Bulgaria costă ca și cele medii din Turcia, turiștii preferă Turcia, unde e și mai cald în această perioadă, și drumul este parcurs nu în 12-16 ore, ci în una și jumătate .

Atunci, numiți-ne cele mai populare în acest sezon direcții turistice.

Ca și mai înainte – Turcia, Egipt, Bulgaria.

De la ce sumă pornesc prețurile pentru fiecare dintre aceste direcții turistice ?

Turcia – de la 300-350 euro cu zborul inclus, Bulgaria – de la 150-170 euro cu transportul inclus, Egipt – 350-400 euro cu zborul inclus.

Și care este direcția cea mai scumpă, oferită de agențiile de turism?

Orice țară poate oferi un tur scump. Și în Bulgaria te poți odihni cu 1000 de euro de persoană. În Turcia - și cu 3000-4000 de persoană. De regulă, țările exotice, Maldivele, Zanzibar, Dominicana costă scump.

Cum funcționează asigurarea moldovenească în afara țării? Cum să alegem asigurarea? Care-s cazurile neasigurate și cum poți obține compensații de la companiile de asigurări?

Asigurarea moldovenească funcționează, iar companiile de asigurări lucrează foarte bine din acest punct de vedere. Noi am avut cazuri grave de asigurare, și compania de asigurări nu ne-a dezamăgit niciodată. Fiecare companie de asigurări are o abordare individuală a evenimentelor asigurate și a plăților aferente lor.

Turiștii se interesează de contactele serviciilor consulare moldovenești peste hotare?

Niciodată nu m-am ciocnit de așa ceva, poate pentru că această informație este accesibilă pe internet.

Care este recomandarea Dvs.: fiind în vacanță, e mai bine să conectezi roaming-ul, sau să cumperi o cartelă SIM locală? ?

În fiecare țară totul este individual, însă în prezent companiile noastre de comunicare mobilă au oferte foarte avantajoase și bune de roaming și de acces la internet.

Care este imaginea turistului moldovean peste hotare?

În orice țară există turiști buni și nu prea.

Aveți și adresări ale turiștilor străini, care doresc să se odihnească în Moldova? În ce măsură, după pandemie, a sporit numărul cererilor de odihnă în Moldova?

Se adresează și turiști străini. Însă, deși în Moldova există multe locuri minunate și interesante, deocamdată noi nu am devenit foarte atractivi pentru ei, dat fiind că nu avem o infrastructură turistică suficient de dezvoltată.

Eu cred că sezonul 2022 va fi unul valoros și bogat, căci oamenii au obosit de pandemie, de tot haosul din jur — s-au odihnit și se vor odihni!!!

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав