Jocurile Olimpice stiri: 120
Transnistria stiri: 1410

ONU a aprobat rezoluția privind stabilirea Zilei internaționale pentru dialogul între civilizații

12 iun. 05:00   Internațional
3846 0

Cea de-a 78-a sesiune a Adunării Generale a ONU a adoptat în unanimitate rezoluția privind stabilirea Zilei internaționale pentru dialogul între civilizații, propusă de China.

Rezoluția arată că toate realizările civilizației sînt patrimoniul colectiv al omenirii, pledează în favoarea respectului față de diversitatea civilizațiilor, și evidențiază rolul crucial al dialogului între civilizații în menținerea păcii mondiale, promovarea dezvoltării comune, îmbunătățirea bunăstării omenirii și înregistrarea progresului colectiv.

Documentul a lansat apel pentru dialog egal și respect reciproc între diferite civilizații și reflectă pe deplin esența Inițiativei Civilizației Globale. Conform rezoluției, 10 iunie este stabilită ca Ziua internațională pentru dialogul între civilizații.

Reprezentantul permanent al Chinei la ONU, Fu Cong, a făcut o prezentare a proiectului de rezoluție și a declarat că dialogul între civilizații este calea necesară de eliminare a discriminării și prejudecăților, aprofundarea înțelegerii și încrederii, promovarea conectivității interumane, consolidarea solidarității și cooperării.

11
1
0
2
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?