X 
Incendii stiri: 687
Cazul Șor stiri: 587
Preşedintele stiri: 3731

Dacă nu vor să escaladeze conflictul: China a pus o condiție pentru Statele Unite

4 iun. 13:45   Diverse
3252 0

China se angajează să dialogheze cu Statele Unite, a declarat ministrul chinez al apărării, Li Shangfu, la conferința de securitate Shangri-La Dialogue din Singapore.

El a subliniat că posibilitatea unei confruntări deschise cu Statele Unite ar fi „o catastrofă insuportabilă pentru întreaga lume”, relatează haqqin.

«Радио Свобода» informează că Li Shangfu a precizat că, în ciuda tuturor diferențelor dintre sistemele SUA și China, ar trebui să caute interese comune și temeiuri de cooperare. Totodată, ministrul a acuzat SUA și aliații săi că încearcă să destabilizeze situația din regiunea Pacificului.

Ministrul a menționat că duminică dimineața, o navă aeriană de război chineză aproape că s-a ciocnit cu o navă de război americană care participa la un exercițiu comun cu Canada în strîmtoarea Taiwan. Shangfu a numit prezența militară a SUA și a Canadei în apele chineze o provocare și a spus că, dacă SUA nu doresc ca conflictul să escaladeze, ar trebui să-și retragă navele de război din zona de interese a Chinei.

35
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Stare de urgență a fost prelungită pentru a 10-a oară. Cum calificați această decizie?