X 
Arşiţa stiri: 153
Jocurile Olimpice stiri: 128
Transnistria stiri: 1411

China se opune restricționării investițiilor americane în China

25 iun. 05:00   Externe
3412 0

China se opune planului Washingtonului de a restricționa investițiile companiilor americane în China și își rezervă dreptul de a lua măsuri corespunzătoare, a anunțat un purtător de cuvînt al Ministerului chinez al Comerțului.

Afirmația a fost făcută după anunțarea unei reguli propuse de Departamentul de Trezorerie al SUA în 21 iunie, care va impune restricții investițiilor americane în China.

Într-o declarație, purtătorul de cuvînt a menționat că practica părții americane va afecta cooperarea economică și comercială normală între companiile chineze și americane și va prejudicia ordinea economică și comercială internațională.

"Partea americană trebuie să respecte legile economiei de piață și principiile competiției echitabile, să înceteze politizarea problemelor economice și comerciale și folosirea acestora drept arme, să elimine restricțiile impuse investițiilor în China și să creeze un mediu favorabil cooperării comerciale între China și SUA", a transmis purtătorul de cuvînt al Ministerului chinez al Comerțului.

1
0
0
1
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?