X 
Arşiţa stiri: 186
Jocurile Olimpice stiri: 145
Transnistria stiri: 1457

China: Mările nu trebuie să se transforme într-un ring de luptă al politicii internaționale

7 iun. 21:00   Internațional
2476 0

Anul acesta se împlinesc 30 de ani de la intrarea în vigoare a Convenției ONU privind Dreptul mării.

Asistentul ministrului de externe chinez, Miao Deyu, a afirmat miercuri la al șaptelea simpozion internațional privind știința și dreptul platoului continental și a sistemului regional că lumea a suferit schimbări fără precedent în ultimii 100 de ani și această tentință se accelerează, iar ordinea maritimă internațională este, de asemenea, supusă unor ajustări profunde.

Un grup mic de țări interpretează greșit și fac abuz de convenție, susțin unilateralismul și urmăresc hegemonia pe mare. De asemenea, activitățile omului, renovarea tehnologiilor maritime, schimbările climatice au adus noi probleme în gestionarea mărilor. Comunitatea internațională trebuie să facă față acestor adversități.

Miao Deyu a subliniat că mările sînt o punte de interconectare și integrare între diferite țări și nu trebuie să se transforme într-un ring de luptă al politicii internaționale. Beijingul dorește să respecte alături de toate părțile scopurile convenției și spiritul multilateral, să impulsioneze cooperarea de parteneriat albastru, să ofere lumii mai multe produse maritime publice și să construiască în comun o ordine maritimă pașnică, stabilă și de cooperare reciproc avantajoasă.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumul republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав