X 
Arşiţa stiri: 179
Jocurile Olimpice stiri: 134
Transnistria stiri: 1412

Chinа: Independența Taiwanului înseamnă război

17 iun. 05:00   Internațional
4681 0

Independența Taiwanului înseamnă război.

Armata Populară de Eliberare a Chinei (PLA) nu încetează să se antreneze și să se pregătească pentru eventualitatea unui război, nu încetează să lupte împotriva forțelor pro-independența Taiwanlui și să promoveze reunificarea țării, nu arată milă în contracararea interferențelor străine și vor duce la capăt cu hotărîre misiunea de apărare a suveranității naționale și a integrității teritoriale, a declarat purtătorul de cuvînt al Ministerului Apărării Naționale, colonel superior Zhang Xiaogang, la o conferință de presă.

Președintele american a menționat într-un interviu acordat revistei Time, că în cazul unui conflict militar între cele două maluri ale strîmtorii Taiwan nu va fi exclusă posibilitatea intervenției trupelor americane. La rîndul său, șeful Comandamentului SUA pentru Indo-Pacific, Samuel J. Paparo, a afirmat că armata americană planifică să apere Taiwan prin utilizarea la scară largă de drone, nave fără pilot și sisteme submarine. 27 de contractori de apărare din SUA au participat zilele trecute la Forumul industriei de apărare Taiwan-SUA din Taipei.

China cere administrației americane să nu mai lanseze niciun semnal greșit insulei. Iar pentru autoritățile taiwaneze conduse de Partidul Democrat Progresist, „respingerea reunificării prin forță militară” este o fundătură, a adăugat Zhang Xiaogang.

7
0
1
1
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав