COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 750 553 INFECTAȚI 280 175(+1031)   TRATAȚI 265 946     DECESE 6586(+8)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2907
Puterea stiri: 6728

Zhang Hong a devenit al treilea alpinist nevăzător care a cucerit vîrful Everest

31 mai. 20:30   În lume
1130 0

Alpinistul chinez Zhang Hong, în vîrstă de 46 de ani, a devenit primul nevăzător din Asia şi a treia persoană fără vedere din lume care a reuşit să escaladeze vîrful Everest, transmite duminică Reuters.

Zhang Hong a escaladat cel mai înalt vîrf al lumii dinspre partea nepaleză.

“Nu contează dacă ai un handicap sau eşti normal, dacă ţi-ai pierdut vederea sau dacă nu ai mîini sau picioare. Nu contează atît timp cît ai o minte puternică”, a declarat Zhang pentru Reuters.

Alpinistul nevăzător a reuşit să cucerească vîrful de 8.849 de metri în data de 24 mai, însoţit de trei ghizi, şi a revenit joi la tabăra principală, de la baza muntelui, potrivit Agerpres.

Originar din oraşul Chongqing, în sud-vestul Chinei, Zhang şi-a pierdut vederea la vîrsta de 21 de ani, din cauza glaucomului. El a fost inspirat de reuşita lui Erik Weihenmayer, un alipnist american nevăzător care a escaladat Everestul în 2001 şi a început să se pregătească pentru ascensiune sub îndrumarea prietenului său ghid montan Qiang Zi.


Nepalul a redeschis accesul pentru alpiniştii străini pe muntele Everest în luna aprilie, după ce a fost restricţionat în cursul anului trecut din cauza pandemiei de COVID-19.

“Am fost destul de speriat pentru că nu pot vedea pe unde calc şi din această cauză nu-mi pot găsi mereu echilibrul şi uneori mai cad”, povesteşte Zhang. “Dar am continuat să mă gîndesc că, în pofida faptului că-mi este greu, trebuie să înfrunt aceste dificultăţi pentru că ele sînt parte din căţărare. sînt dificultăţi şi primejdii care trebuie depăşite şi acesta este rostul căţărării”.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Intrarea în cafenele și restaurante ar putea fi permisă doar pentru cei testați sau vaccinați anti COVID-19. Care vor fi consecințele?
🔽🔽