COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 836 013 INFECTAȚI 319 614(+1370)   TRATAȚI 299 214     DECESE 7309(+36)  Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2951
Puterea stiri: 6879

Zelensky și soția sa se află în Washington într-o vizită de lucru

31 aug. 15:30   În lume
1435 3

Președintele ucrainean Volodymyr Zelensky și soția sa Elena au sosit la Washington într-o vizită de lucru la invitația președintelui american Joe Biden. Mesajul despre acest lucru a apărut pe pagina de Instagram a politicianului ucrainean.

Potrivit șefului statului, în următoarele cîteva zile el va discuta problemele de parteneriat strategic între Ucraina și Statele Unite ale Americii. Președintele și-a exprimat, de asemenea, încrederea că întîlnirea sa cu Biden va avea loc într-un mod semnificativ.

"Fiecare eveniment din aceste zile active este o oportunitate, perspective și schimb reciproc pentru Statele Unite și Ucraina. Sînt sigur că, datorită "puterii moi" a diplomației culturale, vom deveni și mai apropiați, iar conexiunea noastră se va consilida", a menționat soția lui Zelensky pe Instagram după sosirea ei.

Фото в аэропорту - Владимир и Елена Зеленская прилетели в Вашингтон

Întîlnirea dintre Zelenski și Biden a fost anunțată la sfîrșitul lunii iulie, imediat după discuția telefonică între cei doi lideri. Președinții vor discuta despre "agresiunea rusă" în Crimeea și Donbass, securitatea energetică a Kyivului, lupta împotriva corupției și proiectele de reforme democratice în republică.


Mai tîrziu a devenit cunoscut faptul că pe 31 august, Zelensky și ministrul ucrainean al Apărării, Andriy Taran, se vor întîlni cu ministrul american al Apărării, Lloyd Austin. Ei vor discuta probleme de aprofundare a cooperării militare între cele două țări. Încă nu s-a anunțat dacă va exista o conferință de presă după întrevedere.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Care, după părerea dvs., ar fi acțiunile necesare pentru ca Republica Moldova să depășească cît mai repede criza energetică?
🔽🔽