COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 847 840 INFECTAȚI 325 526(+1568)   TRATAȚI 305 068     DECESE 7459(+35 )  Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2954
Puterea stiri: 6906
Coronavirus stiri: 7672

Zelensky a numit sancțiunile împotriva Rusiei drept nefuncționale

3 iun. 11:00   În lume
1567 0

Președintele Ucrainei, Volodymyr Zelensky, la întîlnirea cudelegația Congresului SUA, a numit sancțiunile impuse Rusiei drept ineficiente. Despre acest lucru a anunțat biroul șefului statului.

"Sancțiunile actuale din partea UE și a SUA nu mai funcționează astăzi - Rusia s-a obișnuit să trăiască cu acest lucru, acaparînd în același timp alte teritorii și amenințînd Europa", a spus Zelensky.

Potrivit lui, lumea civilizată nu poate permite acest lucru. "De aceea, eu cred că este necesar nu doar să facem presiune, ci să construim un nou format al politicii de sancțiuni", a adăugat președintele Ucrainei.

El a mai spus că Rusia a retras "doar aproximativ 10 mii" de militari de la granița cu Ucraina.

La discuțiile cu reprezentanții SUA a participat și șeful delegației ucrainene în Grupul de contact trilateral Leonid Kravchuk, vicepremierul Alexey Reznikov, ministrul de Externe Dmytro Kuleba și șeful Biroului prezidențial Andrey Ermak.


Zelensky a spus că întîlnirea a confirmat o dată în plus că Statele Unite ale Americii sînt un partener strategic al Ucrainei.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Care, după părerea dvs., ar fi acțiunile necesare pentru ca Republica Moldova să depășească cît mai repede criza energetică?
🔽🔽