COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 746 866 INFECTAȚI 279 143(+1289)   TRATAȚI 265 144     DECESE 6569(+10)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2907
Puterea stiri: 6720
Coronavirus stiri: 7490

Zelensky a fost acuzat de dorința de a opri ucrainizarea

31 mai. 14:00   În lume
1464 0

Fostul director al Institutului de Memorie Națională, iar acum deputat al poporului din Ucraina din partea partidului lui Petro Poroșenko, Vladimir Vyatrovich, a declarat că actualul guvern pregătește un audit al Legii privind ucrainizarea totală.

După cum scrie strana.ua, despre acest lucru Vyatrovich a scris indignat pe pagina sa de socializare.

La 16 iulie 2021, intră în vigoare Partea a 6-a a articolului 23 din Legea privind limba, care prevede că filmele în Ucraina sînt difuzate în limba ucraineană. Acest lucru se referă și la închirierea filmelor, și la platformelor de Internet, dar cel mai important – la televiziune, care încă mai difuzează multe filme și seriale TV în limba rusă.
Pe 24 mai, deputații majorității parlamentare Nikita Poturaev și Yevgenia Kravchuk, iar pe 28 mai - un alt "Slujitor al poporului" Alexandr Savchenko, au înregistrat proiectele de lege nr. 5554 и 5554-1 care amînă intrarea în vigoare a acestei norme pentru perioada de după carantină (care acum se prelungește constant).

Dar aceasta nu este singura trădare pe care a văzut-o Vyatrovich.

A doua este anularea anunțată de "slujitorii poporului" a cerinței ca ziarele și revistele ucrainene să aibă o versiune în limba ucraineană începînd cu 16 ianuarie 2022.


Cea de-a treia trădare Vyatrovich a numit "rescrierea pe culoare a proiectului de lege "Cu privire la mass-media", care distruge acordurile privind păstrarea în acest proiect a normelor care protejează spațiul mass-media ucraineană de rusificare, introduse în concluzia Comisiei Umanitare din 14 iulie 2020".

În toate aceste acțiuni, Vyatrovich a văzut "o conspirație între oligarhii pro-ruși-proprietari ai canalelor de TV - și Vladimir Zelensky, care s-a ocupat personal pw parcursul a mai multor ani de rusificarea televiziunii ucrainene".

"Dacă proiectul de lege" cu privire la mass-media" slăbește normele privind protecția limbii ucrainene și lista persoanelor care reprezintă o amenințare la adresa securității naționale a Ucrainei, sau orice nou Rusificare prevederi apar în acest proiect de lege, vom face tot ce este posibil pentru a se asigura că acest proiect de lege nu este adoptată, " Vladimir Vyatrovich scris.

Vyatrovych a îndemnat cetățenii ucraineni să se pregătească de "acțiuni decisive pentru a proteja limba și statul nostru".

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Intrarea în cafenele și restaurante ar putea fi permisă doar pentru cei testați sau vaccinați anti COVID-19. Care vor fi consecințele?
🔽🔽