X 
Incendii stiri: 558
Criza energetică stiri: 1734

Zelensky a cerut UE să numească momentul renunțării la petrolul și gazele din Rusia

12 apr. 2022,, 15:15   Război în Ucraina
2583 0

Președintele Ucrainei, Volodymyr Zelensky, a cerut Uniunii Europene (UE) să numească termenele concrete în care țările uniunii vor renunța la gazul și petrolul din Rusia. El a declarat acest lucru într-o adresare în Parlamentului lituanian, relatează RIA Novosti.

Zelensky a cerut "aprobarea deja acum a unei decizii cu adevărat puternice" privind sancțiunile anti-ruse, fără a aștepta adoptarea de noi pachete.

"UE poate face acest lucru și trebuie, să includă acolo petrolul, să sancționeze băncile rusești, dar toate, nu o parte dintre ele. Trebui definite termene specifice pentru fiecare țară UE pentru a renunța cu adevărat sau cel puțin a limita semnificativ consumul de gaz și petrol rusesc", a spus el.

Președintele a menționat, de asemenea, că unele țări ale UE încă nu au decis dacă vor renunța la resursele energetici rusești, iar sute de companii și bănci europene continuă să lucreze pe piața rusă. Prin aceasta, consideră Zelensky, ei demonstrează o lipsă totală de respect ca răspuns la cererile de oprire a finanțării Rusiei.

Anterior, șeful companiei chimice germane Leuchtstoffwerk Breitungen, Wolfgang Eisenberg, a numit sancțiunile împotriva Rusiei inutile, deoarece cea mai mare parte a lumii nu participă la ele. În plus, el s-a opus ideii de a impune un embargo asupra aprovizionării cu gaze rusești: în opinia sa, acest lucru nu va afecta operațiunea militară specială din Ucraina.

Croația a declarat că Europa s-a pomenit într-o situația fără ieșire din cauza problemei cu gazul rusesc. Ziarul local Advance a recunoscut că cel mai probabil va fi obligat să impună un embargo asupra livrărilor de gaze din Rusia din cauza presiunii SUA.

2
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий