COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 836 013 INFECTAȚI 319 614(+1370)   TRATAȚI 299 214     DECESE 7309(+36)  Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2951
Puterea stiri: 6744

Zelenski se va plînge Merkel pe Nord Stream 2

7 iul. 16:15   În lume
1831 3

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a promis să discute la următoarea întrevedere cu cancelarul german Angela Merkel problemele legate de construcția gazoductului rus Nord Stream 2, transmite Strana.ua.

În opinia politicianului, poziția oricărei țări în raport cu acest proiect este un „test de turnesol” care îi determină prioritățile pe arena internațională. „Cred că în primul rînd - securitatea și, după aceea, economia. Dar înțelegem că este imposibil fără economie. Pentru cine să construim atunci, dacă avem un război și oamenii mor?”, s-a plîns Zelenski.

El a subliniat că problema gazoductului a căpătat un caracter global, exprimîndu-și speranța că cancelarul va înțelege poziția Kievului cu privire la această chestiune. „Acest lucru este important pentru securitatea energetică nu numai a Ucrainei, ci și a întregii Europe”, a asigurat șeful statului.

Anterior, Zelenski, într-un interviu cu mai multe agenții străine, a încercat să asocieze finalizarea construcției Nord Stream 2 cu problemele de securitate din Donbass. El și-a exprimat încrederea că, după lansarea obiectului, Rusia va bloca tranzitul de gaze prin Ucraina, forțînd-o să recunoască republicile autoproclamate Donețk și Lugansk.

Inițial, lansarea Nord Stream 2 a fost preconizată pentru sfîrșitul anului 2019, dar a fost amînată de mai multe ori din cauza sancțiunilor SUA. În iunie, Președintele rus, Vladimir Putin, a anunțat că finalizarea celei de-a doua linii a conductei va avea loc într-o lună și jumătate-două.


0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Care, după părerea dvs., ar fi acțiunile necesare pentru ca Republica Moldova să depășească cît mai repede criza energetică?
🔽🔽