COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Zelenski propune „pușcăria pe viață” pentru șoferii implicați în accidente mortale

Zelenski propune „pușcăria pe viață” pentru șoferii implicați în accidente mortale

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, este pentru instituirea detenției pe viață drept sentință pentru șoferii implicați în accidente rutiere, soldate cu moartea unei sau mai multor persoane. Asta deoarece actualul cadru legal privind pedepsele, în asemenea cazuri, nu a schimbat situația accidentală de pe străzile din țară, transmite lyberti.com.

Într-o ședință cu Cabinetul de miniștri, Zelenski a subliniat importanța modificării legislației, cu aplicarea unor sancțiuni dure, în special, pentru șoferii care urcă la volan în stare de ebrietate.

Propunerea președintelui vine pe fondalul ultimelor noutăți tragice. Pe data de 12 iulie, într-o suburbie a Kievului, în urma unui accident fatal, au decedat patru persoane, un copil aflîndu-se în stare gravă la spital.


„Vreau să exprim condoleanțe familiilor victimelor. Rog să fie oferit ajutorul necesar, inclusiv pentru tratamentul copilului”, a dispus Zelenski.

Potrivit datelor prezentate de către acesta, în prima jumătate a anului 2020, în accidente au decedat 1,5 mii de ucraineni. „Statisticile indică faptul că mai mulți oameni mor în accidente rutiere din Ucraina decât în război. Această cifră poate fi comparată cu orice epidemie”, a adăugat șeful statului.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load