X 
Incendii stiri: 686
Cazul Șor stiri: 584
Preşedintele stiri: 3715

Zelenski nu va zbura în Japonia și va participa online la summitul G7

19 mai. 13:30   Război în Ucraina
1637 0

Președintele ucrainean Vladimir Zelenski va participa online la reuniunea liderilor G7.

Despre aceasta a relatat RBC-Ucraina cu referire la serviciul de presă al Consiliului Național de Securitate al Ucrainei.

Amintim că astăzi, în cadrul unui maraton televizat, secretarul Consiliului Național de Securitate, Alexei Danilov, comentînd materialul Bloomberg despre posibila vizită a lui Zelenski la Hiroshima, a declarat: "În legătură cu această vizită a lui Zelenski la Hiroshima: "Cine s-ar fi îndoit că președintele nostru nu va fi acolo. Eram siguri că președintele nostru va fi acolo, oriunde țara are nevoie de el, oriunde în lume, pentru a aborda problemele de sustenabilitate ale țării noastre. În ceea ce privește summitul G7, acolo se vor decide lucruri foarte importante, așa că prezența fizică a președintelui nostru este absolut importantă pentru a ne apăra interesele".

Înainte de aceasta, Bloomberg a aflat că șeful statului ucrainean va participa personal la summitul G7. În plus, publicația a relatat că președintele ucrainean va zbura cu un avion militar american spre Japonia, după o escală în Arabia Saudită pentru a participa la summitul Ligii Arabe.

Între timp, premierul japonez Fumio Kishida a declarat ieri că Zelenski probabil nu va merge la Hiroshima pentru summitul, care va avea loc în perioada 19-21 mai. El va participa online și va lua cuvîntul deja în această duminică.

0
2
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre decizia de a confisca mașina șoferilor care conduc în stare de ebrietate?