COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 826 262  INFECTAȚI  313 849(+1407)   TRATAȚI 294 229     DECESE 7172 (+34)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2946
Puterea stiri: 6861

Zelenski: Întîlnirea în formatul normand depinde de Rusia

10 sep. 12:45   În lume
1021 2

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, consideră că întîlnirea în formatul normand depinde de Rusia, Kievul lucrează la pregătirea acesteia.

Miercuri, a avut loc o conferință video a consilierilor politici care fac parte din formatul normand (Germania, Rusia, Ucraina, Franța). La cererea părții germane, principalul subiect de discuție a fost posibilitatea organizării unui summit al șefilor de stat din „cvartetul normand” în acest an.

O sursă apropiată formatului a spus că abordarea Kievului în pregătirile pentru summit-ul normand amenință să lase în documentul final doar atașamentul neobligatoriu față de Minsk. Ministrul Afacerilor Externe, Serghei Lavrov, consideră că Moscova nu are nevoie de o întîlnire de dragul întîlnirii.

„Nu toate lucrurile avansează atît de repede pe cît mi-aș dori, și cu siguranța, după cum îmi pare, nu așa cum își dorește Rusia astăzi ... Acestea sînt problemele mele interne - ce pot eu face și cum să-i fac să dorească să vorbească în mod substanțial despre dezocuparea țării noastre. Doar cu cuvinte, amenințări, strigăte, nu vom obține nimic. Am nevoie de un rezultat pe care îl măsurăm la oameni... Ne trebuie o întîlnire. Întîlnirea în formatul normand poate că va fi, depinde de ei. Sîntem o țară independentă, dar în unele chestiuni încă nu suficient de puternică pentru a dicta această politică”, a declarat Zelenski în cadrul forumului YES Brainstorming de vineri.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Demiterea și arestarea Procurorului General, Alexandr Stoianoglo, au provocat reacții contradictorii în rîndul societății. Cum credeți că vor evolua evenimentele?
🔽🔽